BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZengin Rusların Avrupa'ya giriş kapısı Malta----

Zengin Rusların Avrupa'ya giriş kapısı Malta

Zengin Rusların Avrupa'ya giriş kapısı Malta
11 Ocak 2018 - 08:27 www.finansgundem.com

Rusya'nın zengin iş adamları Avrupa vatandaşı olabilmek için 900 bin euro karşılığında Malta pasaportu aldı

Aralarında Arkadi Voloj ve Boris Mints gibi ünlü isimlerin de olduğu çok sayıda Rusyalı iş insanı 900 bin euro karşılığında Malta pasaportu aldı. Malta hükümetinin resmi internet sitesinde kamuya açıklanan verileri haberleştiren RBC gazetesi 2004'ten beri Avrupa Birliği olan Malta'nın son üç yılda 730 Rusyalıya vatandaşlık verdiğini yazıyor.

Bunlar arasında Yandex'in kurucusu Arkadi Voloj, inşaat ve yatırım firması O1'in sahibi Boris Mints, ICT Holding Ltd'nin ortaklarından Aleksandr Nesis, ünlü votka üreticisi Beluga Group'un ortağı Aleksandr Meçetin ve Rusya'nın en büyük toprak sahiplerinden İgor Hudokormov gibi dikkat çekici isimler de var. Gazete bu isimlerin aile üyelerinin de vatandaşlık aldığını yazdı.

Gazetenin ulaştığı isimlerden bazıları Malta vatandaşlığı alma sebeplerinin sadece seyahat kolaylığı olduğunu açıkladı. Bu isimlerden Arkadi Voloj Rusya'ya hala vatandaşlıkla bağlı olduğunu ve yükümlülüklerini yerine getirdiğini vurguluyor.

Malta vatandaşlığı almak için ülkenin kalkınma fonuna 650 bin euro bağış yapmak, en az 350 bin euro değerinde bir emlak ve 150 euro değerinde devlet tahvili satın almak gerekiyor. Başvurular 4 ayda sonuca bağlanıyor. Sonucun olumlu olması durumunda da en geç iki ay içinde başvuru sahibine pasaportu takdim ediliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)