BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZengin Ruslara lüks vergisi----

Zengin Ruslara lüks vergisi

Zengin Ruslara lüks vergisi
07 Mayıs 2021 - 10:19 www.finansgundem.com

Pandemi sonrası artan gelir dağılımı adaletsizliği bazı ülkelerde yeni vergileri gündeme getirdi. ABD’den sonra Rusya’da da benzer bir modelin hayata geçirilmesi tartışılıyor.

Pandemi sürecinde zenginler daha zen fakirler daha fakir oldu. Para basarak ekonomiye destek üstüne destek paketleri akıtan gelişmiş ülkeler ise piyasaya sürdükleri paranın bir kısmını bu dönemde aşırı para kazanan zenginlerden tahsil etmeyi planlıyor. ABD 2.3 trilyon dolarlık altyapı destek paketinin 1.9 trilyon dolarını servet vergisi olarak zenginlerden toplamayı öngörüyor. Bu gelişmelerden sonra da Rusya’da da benzer bir uygulama gündeme geldi. Adaletli Rusya Partisi, Rusya’da lüks gayrimenkul, araba, yat ve özel jet sahipleri için lüks vergisi getiren bir yasa tasarısını hükümete sunduğunu açıkladı.

Adaletli Rusya Partisi Başkanı Sergey Mironov, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, dünyanın birçok ülkesinde oluşan sosyal eşitsizlik düzeyini düşürmek için bir mekanizma oluşturduklarını belirterek, “Lüks harcamalar yüksek vergiler koymayı öneriyoruz. Bundan dolayı her yıl trilyonlarca ruble ülke bütçesine aktarılacak. Bu bütçe, yoksullukla mücadele programlarının geliştirilmesine ve düşük gelirli vatandaşların desteklenmesine yönlendirilebilir.” diye konuştu.

LÜKS YAŞAMIN BEDELİ AĞIR OLACAK

Değerlendirilmek üzere Rus hükümetine gönderilen yasa tasarısında, yeni verginin 50 milyon ruble veya daha fazla değere sahip konut ve arsa sahiplerini etkileyeceği belirtiliyor. Tasarıda aynı zamanda 8 milyon rubleden daha yüksek otomobil sahipleriyle 15 milyon rubleden pahalı uçak, helikopter ve yat sahibi olanların lüks harcama vergisi ödemesi öngörülüyor.

Yüksek gelirli lüks harcama yapan Rus vatandaşları için düzenlenen yeni vergi rejimini içeren tasarıda, büyük gelire sahip olanlar için kişisel vergi oranları da farklılık gösterecek.

“Bu uygulama tüm yüksek gelirli vatandaşları içine almalı. Böylece bireyler pahalı mülklerini tüzel kişilere kaydettirirken bu vergiden kurtulmamalı.” diyen Sergey Mironov, tasarıda belirtilen bazı istisnalara da dikkat çekti. Tarım arazisi, inşaat ve tarım makinelerinin bu verginin dışında tutulması gerektiğini belirten parti lideri, pahalı taşıt ve ekipmanlara sahip olan yatırımcıların ve işletmelerin bu vergiden etkilenmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Nisan ayında, Rus Komünist Partisi (KPRF) temsilcileri, hükümetten Rusları geçici olarak vergi ve diğer ödemelerden muaf tutulmasını istemişti. KPRF aynı zamanda Rusya’da asgari geçim rakamlarının 25 bin rubleye çıkarılmasını önermişti.

40 milyon euro yatırımla "Yataklı Lüks Tren Turu" başlıyor

 

10 ayda Antalya'dan 88,5 milyon dolarlık lüks yat ihraç edildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)