BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZengin finansçılar İngiltere’yi terk ediyor----

Zengin finansçılar İngiltere’yi terk ediyor

Zengin finansçılar İngiltere’yi terk ediyor
28 Eylül 2020 - 17:54 www.finansgundem.com

Korona virüs vakalarındaki artış ve Brexit krizinin üst üste geldiği İngiltere’de varlıklı finans sektörü çalışanları İngiltere yerine farklı alternatifleri değerlendiriyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Londra finans merkezinde Brexit hazırlıkları sürerken zengin finans sektörü çalışanları İngiltere’de art arda gelen Kovid-19 ve Brexit riskleri karşısında çareyi ülkeyi terk etmekte buldu.

Financial News’in haberine göre servet, gayrimenkul ve vergi danışmanları Brexit’in ve korona virüsün oluşturduğu kara bulutların zengin finansçıları ülkeyi terk etmeye yönelttiğini belirtiyor.

Zenginler çifte kriz nedeniyle servetlerini taşıyorlar

Müşteri portföyünde riskli fon yöneticilerini de bulunduran servet danışmanlığı şirketi London & Capital’ın Hususi Yatırım Birimi Başkanı Iain Tait İngiltere’nin daha az ilgi çekici bir ülke haline geldiğini belirtiyor.

Toplam servetleri 1,25 milyar sterin olan 100 kadar varlıklı bireyin danışmanlığını yapan Tait bazı müşterilerinin İngiltere’den taşınarak ikinci karantina sürecinden ve Brexit geçiş döneminin bitmesiyle oluşacak sonuçlarından kurtulmayı değerlendirdiklerini belirtti.

Tait, "Bu salgın ve karantina potansiyeli devam ederse, bu durum daha fazla seçeneği olan varlıklı aileleine kesinlikle farklı seçenekler aramasına yol açacaktır. Müşteriler hem Brexit sonrasında hem de aile yaşamlarına etki eden korona virüs bulutlarında devan ederken istedikleri hayat tarzına ve işletmelere sahip olmaya devam etmeyi arzuluyorlar. Bu ikisinin karışımı birlikte çalıştığımız yüksek varlıklı kimselerde İngiltere üzerinde kara bulutlar oluşturuyor” dedi.

Lüks gayrimenkullerde tercih denizaşırı ülkeler

Lüks gayrimenkul danışmanı Beauchamp Estates şirketi birçok müşterisinin yılın bir kısmını geçirmek için yurtdışında ev aradığını belirtiyor. Beauchamp Estates’in Yöneticisi Paul Finch’e göre zenginlerin gayrimenkul için aradıkları konumlar Yunan adaları, Fransa’nın güneyi ve İsrail.

Finch, “Yurtdışında yaşamak için yer arayan bu kimseler çok üst düzey Londra finansörleri, kendi işinin sahibi olan kimseler ya da riskli fon yöneticileri veya üst düzey ortakları. Onlar yurtdışında bir ev ve havuzu olan tercihen deniz manzarası olan büyük villalar isteyip bunun için 10 milyon sterline kadar harcama yapabilirler. Bu insanların ayrıca ticari havayollarıyla seyahat etmeye ihtiyaçlar yok. Zira ya özel jetleri var ya da özel jetlere erişimleri var. Bu nedenle yurtdışındaki evlerinden Londra’ya seyahatlerinde potansiyel sağlık sorunları yaşamak gibi bir problemleri yok” ifadelerine yer verdi.

Taşınmanın vergilere etkisini soranların sayısı 3 katına çıktı

HSBC ve Barclays yöneticilerinin de müşterisi olduğu vergi ve finansal danışmanlık firması Kreston Reeves çalışanların İngiltere’den daha iyi bir yer bulmak için taşınma araştırmalarının üçe katlandığını belirtiyor.

Firmanın Özel Müşteri Vergi Danışmanı Stephen Metcalf Avustralya ve İtalya gibi ülkelere geçici bir taşınmayı düşünen müşterilerinde “dramatik bir artış” olduğunu belirtiyor. Korona virüs açısından söz konusu ülkelerin daha iyi bir konumda görüldüğünü de sözlerine ekliyor.

Vergi danışmanı, “İnsanlar, ‘Sadece gelecek yılın bahar aylarına kadar bunu atlatmak ve nerede olduğumuzla neler gerçekleştiğini görmek istiyorum’ diyorlar” ifadelerini kullanıyor. Metcalf normal şartlarda her hafta bir ya da iki kez İngiltere dışına taşınmanın vergiler üzerindeki etkileri konusunda konuşma yaptığını belirtiyor. Fakat vergi danışmanı korona virüs vakalarının artmasıyla birlikte bu konuşmaların haftada “beş ya da altı” kez gerçekleştiğini belirtiyor. Metcalf, bu soruşların "büyük kısmının" Finans sektörü çalışanlardan geldiğinin altını çiziyor.

Deutsche Bank çalışma sisteminde hibrit modele geçiyor

 

Evden çalışma hukuki bir mayın tarlası

 

İngiltere’de Kovid-19 önlemleri yasağa rağmen protesto edildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)