BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiZengin-fakir uçurumu artıyor----

Zengin-fakir uçurumu artıyor

Zengin-fakir uçurumu artıyor
29 Ocak 2014 - 22:01 www.finansgundem.com

BM'nin raporuna göre, gelir dağılımındaki eşitsizliğin gelişmekte olan ülkelerde 1990'dan 2010'a kadar yüzde 11 arttığı tespit edildi

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), dünya nüfusunun en zengin yüzde birlik kesiminin toplam gelirin yüzde 40'ını, gelir tablosunun en altında yer alan yüzde 50'lik kesimin ise toplam gelirin yüzde birini aldığı ortaya çıktı.

UNDP'nın bugün açıkladığı rapora göre, gelişmekte olan ülkelerde gelir dağılımı eşitsizliği 1990'dan 2010 yılına kadar yüzde 11 oranında artış gösterdi.  

Rapora göre, en zenginler ile diğer kesimler arasındaki gelir farkının boyutları kalkınma ve sosyal barışı tehdit edecek düzeyde. Buna göre, toplam dünya nüfusunun en zengin yüzde birlik dilimi, toplam gelirin yüzde 40'ını alırken gelir tablosunun alt kısmındaki yüzde 50'lik nüfus ise toplam gelirin sadece yüzde birlik dilimini alabiliyor.

Raporda gelir eşitsizliğinin yüksek seviyelerde olmasının ekonomik büyümeye, demokratik kültüre ve sosyal dokuya zarar verebileceği vurgulanarak, eşitsizliğin giderilmesi için yeniden dağıtımın önemli olduğu ancak öncelikle daha katılımcı, yoksul ve dar gelirlilere öncelik veren bir ekonomik gelişme modeline doğru gidilmesi gerektiği belirtildi.

Binyıl kalkınma hedeflerine ulaşmada gelişmekte olan ve yükselen ekonomilerdeki büyümenin hayati önemde olduğu kaydedilen raporda, ancak hızlı büyüme ve artan toplam milli gelirin her zaman bir ülkedeki gelir, eğitim, sağlık ve diğer insani alanlardaki eşitsizliği giderme anlamına gelmeyebileceği de vurgulandı.

Raporda dengesizliğin giderilmesi için hükümetlere büyük görev düştüğü anlatılarak, vasıflı işgücü ile iş fırsatlarını artıracak politikaların bu sorunun çözümü için öncelikli olduğu belirtildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)