BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZengin Afrikalılar Antalya’ya gelecek----

Zengin Afrikalılar Antalya’ya gelecek

Zengin Afrikalılar Antalya’ya gelecek
19 Mayıs 2019 - 07:28 www.finansgundem.com

Dünya Turizm Forumu (World Tourism Forum) bu yıl Afrika kıtasının gizemli ülkesi Angola’da yapılacak.

Forum Başkanı Bulut Bağcı, “Afrika’da hatta Angola’da özellikle lüks tüketime yönelik ciddi bir turist artışı var. Bu turistleri Antalya kıyılarına çekmek için çabalayacağız” dedi. Angola’nın turizm modeli olarak Türkiye’yi örnek aldığı öğrenildi.

Dubai’ye alternatif

Turizmin Davos’u olarak bilinen World Tourism Forum, bu yıl 23-25 Mayıs tarihlerinde Afrika’nın mavilikler ülkesi Angola’da gerçekleştirilecek. Türkiye’nin 100’e yakın iş insanından oluşan heyetle yer alacağı forum, bu yıl Fransa’nın eski Cumhurbaşkanı François Hollande, Almanya’nın eski Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, İngiltere eski Dışişleri Bakanı Jack Straw gibi önemli konuşmacıların yanı sıra, dünya turizminin önemli temsilcilerini, yatırımcıları ve STK’ları ağırlayacak.

2015’ten beri Türkiye’de düzenlenen World Tourism Forum’un turizm potansiyeli nedeniyle Afrika’nın incisi Angola’da düzenleneceğini belirten World Tourism Forum Başkanı Bulut Bağcı, şunları söyledi:

“Afrika’da ve Angola’da özelikle lüks tüketime yönelik ciddi bir turist var. Bu turistlerin tercihleri bizim Antalya kıyılarımız dururken hep Dubai olmuş. Sebebi ise direkt uçuşlar ve ciddi reklam kampanyaları. Türkiye olarak Afrika’da ciddi bir kampanya yapabilirsek ciddi turist çekebiliriz. Şu an Afrika ülkelerinden gelen turist sayısı 1 milyonu geçmez. Türkiye olarak Afrika’da THY’nin de içinde olduğu ciddi bir kampanya yapabilirsek ciddi turist çekebiliriz. 2018’de ağırlanan ve toplamda bir milyon 48 bin olan Afrikalı turist sayısını kısa vadede iki kat artırabiliriz.”

İlk otel yatırımı

Bağcı, Angola’da ilk uluslararası otel yatırımını yapacaklarını belirtti. 390 odalı tesisin 1 Aralık’ta açılacağını, 2025’e kadar 2 bin 500 yatak kapasiteli 10 otel yatırımının daha yapılacağını belirten Bağcı, “Angola turizminin gelişmesi için Cumhurbaşkanı Lourençoe ile temas halindeyiz. Angolalı yetkiler Türkiye modelini uygulayarak 1.2 milyon olan turist sayısını 3 milyona çıkarmayı hedefliyor” diye konuştu. Gökhan Karakaş / Milliyet 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)