BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZencani soruşturmasında flaş gelişme----

Zencani soruşturmasında flaş gelişme

Zencani soruşturmasında flaş gelişme
18 Mart 2014 - 03:18 www.finansgundem.com

İran'daki yolsuzluk soruşturmasının ucu Ahmedinejad'ın yardımcısı Rıza Rahimi'ye kadar uzandı. Savcı, Rahimi'ye petrol paralarını soracak

İran’da eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın yardımcısı Rıza Rahimi hakkında yolsuzluk soruşturması açıldı.

Özel bir mahkemede yargılanacağı bildirilen Rahimi’nin ne ile suçlandığı açıklanmadı. Rahimi, geçen yıl görevinin başındayken rüşvet ve yolsuzluk iddialarını yalanlamış, “İddialar kanıtlanırsa iki elimin kesilmesine razıyım” demişti.

Rahimi, Türkiye’deki yolsuzluk soruşturmasının ortasındaki isim olan Reza Zarrab'ın İranlı ortağı Babek Zencani ile bağlantıları nedeniyle soruşturmaya tabii olduğu belirtiliyor.

Ahmedinejad hükümetinin uluslararası yaptırımları baypas etmek için İran Petrol Bakanlığı adına petrol sattığı tespit edilen Sorinet Grup’un sahibi Zencani, aralık ayında Bakanlığı 2.7 milyar dolar dolandırdığı gerekçesiyle tutuklanmıştı. İranlı yargıçların Zencani’nin Sarraf  ile ilişkilerini araştırmak üzere Türkiye’ye geleceği iddia edilmişti. Savcı İshak Cihangiri, dün resmi İran dergisine verdiği demeçte, “Ekonomik yolsuzluğun boyutları şimdiye dek görülmemiş boyutlara ulaşmış. Zencani’nin off-shore hesaplarına milyarlarca dolar yatmış. Bugüne kadar petrol satışından elde edilen gelirleri devletin kasasına dönmedi” diye konuştu.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)