BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZelenskiy'den, Erdoğan ve Guterres'e tahıl teşekkürü----

Zelenskiy'den, Erdoğan ve Guterres'e tahıl teşekkürü

Zelenskiy'den, Erdoğan ve Guterres'e tahıl teşekkürü
18 Kasım 2022 - 01:14 www.finansgundem.com

Volodimir Zelenskiy, Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nın sürdürülmesine ilişkin bugün verilen karardan dolayı Recep Tayyip Erdoğan ve Antonio Guterres'e teşekkür etti.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, paylaştığı görüntülü mesajda, Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nın uzatılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak bugün verilen karardan dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve akabinde Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'e teşekkür etti.

Zelenskiy, tahıl ürünlerinin sevkiyatının Karadeniz üzerinden devam edeceğini ifade ettiği konuşmasında "Tüm zorluklara, Rusya'nın çeşitli manipülasyonlarına rağmen Karadeniz limanlarımızdan tarım ürünleri ihraç etmeye devam edeceğiz." dedi.

Öte yandan tahıl girişimi sayesinde 1 Ağustos'tan itibaren Ukrayna'nın Odessa bölgesi limanlarından 450'den fazla gemi ile toplamda yaklaşık 11 milyon ton gıda ürününün ihraç edildiğini anımsatarak teşekkürde bulundu:

"Bu işi geliştirmek için her şeyi yaptık ve yardım eden tüm ortaklarımıza teşekkür ediyorum. BM Genel Sekreteri Guterres'e, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şahsen teşekkür ediyorum."

"Dünya birlik içinde olursa açlığın üstesinden gelinir."

Küresel açlık krizinin önüne geçmek için tahıl girişiminin genişletilmesi adına görüşmeler yaptıklarını ve bu girişimde ABD, Almanya, Japonya, Polonya ve Belçika gibi çeşitli ülkelerin de yer almak istediğini duyurarak "Dünya birlik içinde olursa açlığın üstesinden gelinir." dedi.

Malezya Havayollarına ait "MH17" sefer sayılı uçağın 2014'te Ukrayna'da düşürülmesine ilişkin Hollanda'da görülen davada, 4 sanıktan 3'üne "öldürme" ve uçağın düşürülmesinden ömür boyu hapis cezası hükmedilmesinin "önemli" olduğunu düşünen Ukrayna Devlet Başkanı, Rusya'yı hedef aldı.

"Rusya bu felaket hakkında çok yalan söyledi, ancak ana kanıtlar belirlendi." dedi.

Rusya'nın Ukrayna'ya bugün de hava saldırıları düzenlediğini dile getiren Zelenskiy, hayatını kaybeden sivillerin sayısının şimdilik 7 olduğunu bildirdi.

Zelenskiy ayrıca saldırıların Ukrayna'daki enerji altyapılarında hasar bıraktığını söyleyerek başkent Kiev başta olmak üzere ülkenin çeşitli bölgelerinde 10 milyondan fazla insanın elektriksiz kaldığını da vurguladı. 

Kiev'de yerleşimin olduğu iki bina vuruldu

 

İsrail Savunma Bakanı: Kiev'e silah vermeyeceğiz

 

Rus petrolünün Ukrayna üzerinden sevkiyatı tekrar başladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)