BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZelenskiy'den ABD silah ve kredi şirketlerine: Büyük bir iş fırsatı!----

Zelenskiy'den ABD silah ve kredi şirketlerine: Büyük bir iş fırsatı!

Zelenskiy'den ABD silah ve kredi şirketlerine: Büyük bir iş fırsatı!
25 Ocak 2023 - 11:26 www.finansgundem.com

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy tartışmalı açıklamalarından birine daha imza attı. Blackrock, Goldman SachsBlackrock, Goldman Sachs gibi şirketlere çağrı yaparak Zelenskiy, "Ukrayna'yı silahlandırmak 'büyük bir iş' fırsatı" dedi.

Ukrayna lideri Zelenski, ABD şirketlerinden oluşan bir birliğe gönderdiği video mesajında, Kiev'in halihazırda finans ve askeri endüstrinin bazı devleriyle çalıştığını ve orada çalışmakla ilgilenen herhangi bir Amerikan şirketine "büyük iş" fırsatları sunduğunu söyledi.

Florida, Boca Raton'da düzenlenen Ulusal Devlet Odaları Birliği (NASC) toplantısında konuşan Zelenski, "Amerikan iş dünyası, küresel ekonomik büyümeyi bir kez daha ilerletecek lokomotif olabilir" dedi.

Zelenski, "Daha şimdiden Blackrock, JP Morgan ve Goldman Sachs gibi uluslararası finans ve yatırım dünyasının devleriyle dikkatleri üzerine çekmeyi ve işbirliği yapmayı başardık. Starlink veya Westinghouse gibi Amerikan markaları şimdiden Ukrayna Tarzımızın bir parçası haline geldi" ifadelerini kullandı.

Zelenski'ye göre, "Ukrayna ile silah ve savunmadan inşaata, iletişimden tarıma, ulaşımdan bilişime, bankalardan tıbba kadar tüm sektörlerde çalışarak herkes büyük bir şirket haline gelebilir."

Ayrıca ABD'nin Kiev'e yağdırdığı silahlara da övgüler yağdırdı. “HIMARS veya Bradley'ler gibi parlak savunma sistemleriniz, şimdiden bizim özgürlük tarihimizi işletmelerinizle birleştiriyor. Vatanseverleri bekliyoruz. Abrams'a yakından bakıyoruz" diyen Zelenski, videoda bunun gibi binlerce örnek bulmanın mümkün olduğunu söyledi.

Pentagon'un kendi tahminlerine göre ABD, 2022'de Ukrayna'ya 20 milyar doların üzerinde değerinde silah, mühimmat ve malzeme gönderdi. Ancak bunların çoğu ABD askeri stoklarından geldi. Savunma Bakanlığı, tükenen malzemelerin bir kısmını yenilemek için Lockheed Martin, Raytheon ve diğer üreticilere yüz milyonlarca değerinde sözleşmeler verdi.

Zelenski, Aralık ayında hükümetinin, Batı hükümetleri tarafından sağlanan yeniden yapılanma fonlarının nasıl kullanılacağı konusunda Kiev'e "tavsiye" etmesi için - büyük bir ABD varlık yönetimi şirketi olan - Blackrock'u tuttuğunu açıkladı.

Devam eden çatışmadan Ukrayna'yı yeniden inşa etmenin maliyetinin en az 1 trilyon dolar olacağını tahmin ediyor. (CNN Türk)

Almanya Lepoard 2 tanklarının Ukrayna'ya gönderilmesine izin verdi

 

ABD Abrams tanklarını Ukrayna'ya gönderiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)