BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZelenskiy: Rusya iki milyon Ukraynalıyı sınır dışı etti----

Zelenskiy: Rusya iki milyon Ukraynalıyı sınır dışı etti

Zelenskiy: Rusya iki milyon Ukraynalıyı sınır dışı etti
18 Aralık 2022 - 21:13 www.finansgundem.com

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya'nın çocuklar da dahil olmak üzere yaklaşık iki milyon Ukraynalıyı sınır dışı ettiğini söyledi.


Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Fransız televizyon kanalları TF1 ve LC1’e verdiği röportajda, Rusya’nın aralarında çok sayıda çocuğun da bulunduğu yaklaşık iki milyon Ukraynalıyı ülke topraklarından sınır dışı ettiğini söyledi.

Ukrayna ulusal haber ajansı Ukrinform’a göre, Zelenskiy söz konusu röportajda, “Rakamlar farklı. Sınır dışı edilenlerin sayısı 50 bin ila 200 bin çocuktan, birkaç milyon kadın ve yaşlıya kadar değişiyor. 2 milyon kişinin sınır dışı edildiğine ve çok sayıda çocuğun rehin alındığına inanıyoruz” dedi.

Zelenskiy, Enerhodar’daki Zaporijya Nükleer Santrali çalışanlarına çocuklarını Rusya’daki sözde ‘dinlenme merkezlerine’ götürme konusunda şantaj yapıldığını ve ardından Ukrayna pasaportlarını Rus pasaportlarıyla değiştirmek için işgalcilerle işbirliği yapmalarının istendiğini bildirdi.

Ukrayna Devlet Başkanı, bu yaşananları ‘terörizm’ olarak nitelendirerek, işgal altındaki bölgelerde bulunan çeşitli şirketlerin çalışanlarının da bu tür vakalar yaşadığını sözlerine ekledi.

Ukrayna savcılığı tarafından sağlanan verilere göre, Rusya’nın ülkedeki saldırıları sonucu 450 çocuk öldü, 863’ten fazla çocuk da yaraladı.(Şarku’l Avsat)

Rusya, Ukrayna'da bir yerleşim birimini ele geçirdi

 

Ukrayna'dan taşınan tahıl miktarı 14 milyon tonu geçti

 

Rusya, Ukrayna'ya 60'tan fazla füze fırlattı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)