BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZelenskiy iki güvenlik görevlisini vatan haini diye azletti----

Zelenskiy iki güvenlik görevlisini vatan haini diye azletti

Zelenskiy iki güvenlik görevlisini vatan haini diye azletti
01 Nisan 2022 - 05:39 www.finansgundem.com

Ukrayna lideri “Vatan hainleriyle uğraşacak zamanım yok ancak yavaş yavaş cezalandırılacaklar” dedi. Görevden aldığı iki kişinin Ukrayna’yı savunma yeminine ihanet ettiklerini söyledi; ancak başka ayrıntı vermedi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ulusal güvenlik servisinin iki üst düzey üyesini “vatan haini” oldukları gerekçesiyle görevden aldığını açıkladı.

Zelenskiy’nin görevden aldığını açıkladığı isimler iç güvenlik biriminin başında bulunan bir yetkili ve Herson bölgesi güvenlik biriminin başındaki yetkili.

Ukrayna lideri “Vatan hainleriyle uğraşacak zamanım yok ancak yavaş yavaş cezalandırılacaklar” dedi. Görevden aldığı iki kişinin Ukrayna’yı savunma yeminine ihanet ettiklerini söyledi; ancak başka ayrıntı vermedi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı, ülkenin güneyinde ve Donbas bölgesinde durumun son derece zor olduğunu vurguladı ve Rusya’nın kuşatma altındaki Mariupol kenti yakınlarında askeri varlığını artırdığını yineledi.

Zelenskiy Ukrayna güçlerinin Ruslar’ı Kiev ve Çernihiv kentinden püskürttüğünü belirtti. Moskova daha önce bu kentlerin saldırıların odak noktası olmayacağını; Ukrayna’nın güney doğusundaki ayrılıkçı Donbas ve Luhansk bölgelerine odaklanacağını açıklamıştı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy, “Önümüzde savaşlar olacak. İstediğimiz her şeyi almak için çok zor bir süreçten geçmek zorundayız” dedi.

“Rusya Gürcistan’daki askeri unsurlarını yeniden konumlandırıyor”

İngiltere askeri istihbaratıysa Rusya’nın Gürcistan’daki askeri unsurlarını Ukrayna işgaline destek vermek amacıyla yeniden konumlandırdığını belirtti.

İngiltere Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada yaklaşık 1200-2000 Rus askerinin üç farklı tabur taktik grupları oluşturacak şekilde yeniden organize olduğunu belirtti. (Amerikanın Sesi)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)