BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZelenskiy: Donetsk cephesindeki durum hala ağır----

Zelenskiy: Donetsk cephesindeki durum hala ağır

Zelenskiy: Donetsk cephesindeki durum hala ağır
07 Ağustos 2022 - 23:18 www.finansgundem.com

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Telegram hesabından görüntülü paylaştığı mesajında, Donetsk bölgesinde cephe hattındaki durumun hala ağır olduğunu bildirdi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, bugünün "Ukrayna Hava Kuvvetleri Günü" olduğunu söyleyerek, Rus saldırılarının engellenmesi için hava kuvvetlerinin etkili faaliyet gösterdiğini vurguladı.

Bugün, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ile telefonda konuştuğunu belirten Zelenskiy, kendisiyle savaşla ilgili gelişmeleri değerlendirdiklerini ifade etti. Michel ile Avrupa'nın en büyük nükleer santrali Zaporijya ile ilgili son gelişmeleri ele aldıklarını dile getiren Zelenskiy, Rusya'yı bu santrale yönelik saldırılar düzenlemekle suçladı.

'Uluslararası toplumun güçlü bir tepki vermesi gerekiyor'

Zelenskiy, Zaporijya Nükleer Santrali'ne yapılan saldırıların sadece Ukrayna değil, dünya için son derece büyük tehlike taşıdığına dikkati çekerek, "Bu nedenle Rusya'nın, Avrupa'nın en büyüğü olan Zaporijya Nükleer Santrali'ne yönelik bu saldırılarına uluslararası toplumun güçlü bir tepki vermesi gerekiyor" diye konuştu.

Cephedeki neler oluyor?

Konuşmasında, ülkesinin doğusundaki cephelerde yaşanan son gelişmelere de değinen Zelenskiy, özelikle Donetsk ile Harkiv yönünde durumun ağır olduğunu bildirdi. Zelenskiy, Donetsk bölgesindeki durumun şimdiye kadar ağır olduğuna dikkati çekerek, Ukrayna ordusunun buradaki Rus saldırılarını "birçok can" pahasına durdurmaya devam ettiğini belirtti.

'Donbas'taki durum hala çok ağır'

Ukrayna lideri, "Donbas'taki durum hala çok ağır. Ordumuz, Rus terörünü durdurmak ve işgalcilere mümkün olan en büyük kayıpları vermek için mümkün olan her şeyi yapıyor" diye konuştu.

Rus güçlerinin, Harkiv'e yönelik de saldırıları artırmak için yoğunlaştığını belirten Zelenskiy, burada da şiddetli çatışmaların yaşandığını ifade etti.

'Silaha ihtiyacımız var'

Zelenskiy, Rusya'ya karşı ülkesinde devam eden savaşta Ukrayna ordusunun daha çok silaha ihtiyaç duyduğunu vurgulayarak, "Her gün ve ara vermeden daha güçlü ve uzun menzilli sistemleri cepheye göndermek için, silah ikmalini artırmak için çalışıyoruz. Ve önümüzdeki hafta ortaklarımızdan destek paketleriyle ilgili haberler bekliyoruz. Güzel haberler" dedi.

'Ukrayna'ya hesap verecekler'

Rusya'nın kontrol sağladığı Ukrayna topraklarında sözde referandumların düzenlenmesi için yasa dışı hazırlıkların sürdüğüne işaret eden Zelenskiy, "Çok basit bir şey söylemek istiyorum: İşgalcilere herhangi bir şekilde yardım eden herkes cezasını çekecek. Ukrayna'ya hesap verecekler" ifadelerini kullandı.

Zelenskiy, Rusya'nın, Ukrayna topraklarında yasa dışı sözde referandumlar düzenleyerek gerek Kiev yönetimiyle gerek dünyanın diğer ülkeleriyle olası müzakere şansını da kaybedeceğini savunarak, "Rus tarafının belli bir süreden sonra kesinlikle (müzakerelere) ihtiyacı olacak" dedi.

Hollywood starları Kiev'de

Zelenskiy, bugün Hollywood oyuncusu, ABD'li aktris Jessica Chastain ile Kiev'de bir araya geldiğini belirterek, Chastain'in Ukrayna ziyareti kapsamında İrpin ve Kiev bölgesinde savaştan etkilenen diğer kentleri ziyaret ettiğini açıkladı.

Rusya: Ukrayna’da 45 ton mühimmat ile cephaneyi imha ettik

 

İsveç'ten Ukrayna'ya eğitim desteği: İngiltere’ye eğitmen gönderecek

 

4 gemi daha Ukrayna limanlarından çıkış yaptı!

 

Rusya, Ukrayna'da öldürülen paralı savaşçı sayısını açıkladı

 

Ukrayna'dan ilginç iddia: Putin ile dublörü arasında kulak farkı

 

"Fulmar S" İstanbul'da denetlenecek ardından Ukrayna'ya gidecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)