BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZelenskiy: Diktatörün kaybedeceğinden eminim----

Zelenskiy: Diktatörün kaybedeceğinden eminim

Zelenskiy: Diktatörün kaybedeceğinden eminim
18 Mayıs 2022 - 09:34 www.finansgundem.com

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, 75. Cannes Film Festivali'ne video konferansla katılarak 10 dakikalık konuşma yaptı. Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i kastederek "diktatör" dedi.

Konuşmasında İkinci Dünya Savaşı ve Charlie Chaplin’in 1940'taki "Diktatör" isimli filminden de bahseden Vladimir Zelenskiy, "Charlie Chaplin'in 'Diktatör' (filmi) zamanında gerçek 'diktatörü' öldürmedi ancak bu film sayesinde sinema sessizliğinden çıktı. Kelimenin tam anlamıyla sessizliğinden (çıktı). Sinema konuşuyordu ve gelecek zaferin sesiydi" ifadelerini kullandı.

Ukrayna lideri, o günden beri insanlığın çok sayıda film çektiğini belirterek Putin'e atfen, "Savaşın dehşetinin devamı olmayacağını düşünebilirdik ancak zamanında olduğu gibi şimdi de bir 'diktatör' var" dedi.

Zelenskiy: Savaşmaktan başka seçeneğimiz yok

Zelenskiy, Rus ordusunun girdiği bölgelerde çok sayıda kişiyi öldürdüğünü, bunların arasında 229 çocuğun da bulunduğunu belirtti. Zelenskiy, savaşmaya devam edeceklerini, başka seçeneklerinin olmadığını söyledi.

"Diktatörün' kaybedeceğinden eminim" diye konuşan Zelenskiy, "Sinemanın sessiz olmadığını kanıtlamak için yeni bir Chaplin’e ihtiyacımız var" dedi.

Festivalde Ukrayna'ya destek

Rus delegasyonları, 75. Cannes Film Festivali'nden men edilmişti. Ukrayna halkına desteğin işareti olarak, iki Ukraynalı yönetmenin filmi festivalde farklı bölümlerde, geçen ay Ukrayna’da öldürülen Litvanyalı yönetmen Mantas Kvedaravicius'nun son filmi "Mariupol 2" ise özel gösterimle sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.​​​​​​​

Ukrayna: Rusya ile müzakereler askıya alındı

Rusya: Batı'dan gönderilen silahları vurduk

Ukrayna: Rusya doğudaki mevzilerini güçlendiriyor

Rusya: Yılan Adası ve Mıkolayiv civarında 3 savaş uçağı vuruldu

Ukrayna, Rusya'nın kayıplarını açıkladı

Şampiyon nişancı Rusya'ya karşı savaşıyor

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)