BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZelenskiy açıkladı! Savaştaki Rus kayıpları...----

Zelenskiy açıkladı! Savaştaki Rus kayıpları...

Zelenskiy açıkladı! Savaştaki Rus kayıpları...
12 Eylül 2022 - 12:39 www.finansgundem.com

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, savaşta Rus tarafının kaybettiği teçhizatları sıraladı ve Ukrayna ordusunu övdü.


Zelenskiy, ulusa sesleniş konuşmasında Rusya'nın 200 gündür devam eden savaş boyunca verdiği kayıpları sıraladı.

Açıklamasında Ukrayna ordusunun mücadelesini de öven Zelenskiy, “Ordumuz 200 günde 2 binden fazla düşman tankını, 4 bin 500 zırhlı muharebe aracını, 1000’den fazla düşman topçu sistemini, 250 uçak ve 200 helikopteri, 1 000’e yakın insansız hava aracını, 15 gemi ve botu, binlerce diğer düşman teçhizatını imha etti. Özellikle, düşmanlardan başarıyla kurtardığınız Harkiv bölgesinde, düşmanı başarıyla püskürttüğünüz Donetsk bölgesinde. Bugün herkes Ukrayna’nın kuzeyinde, güneyinde ve doğusundaki eylemlerinizi görüyor ve bunları not ediyor. Dünyayı etkilediniz. Düşman panikliyor. Ukrayna, ordusuyla gurur duyuyor, ona inanıyor, onun için dua ediyor ve onu bekliyor” dedi.

“Tüm Donetsk bölgesi kurtarılacak”

Zelenski, Pazar günü yaptığı açıklamada 2 bin kilometrelik bir alanın kontrolünün sağlandığını belirterek Donetsk bölgesinin tamamını geri alacaklarını belirtti. Zelenski, “Ukrayna her zaman geri döner. Bunu iyi şekilde gösteriyoruz. Tüm Donetsk bölgesi kurtarılacak, Ukrayna, gerektiği gibi, topraklarımızın her yerinde olması gerektiği gibi yeniden güvende ve mutlu olacak. Rusya sadece keder ve ıstırap getirdi. Barış olacak. Barış, Ukrayna bayrağıyla, ordumuzla gelecek. Şu an itibariyle, Eylül ayının başından bu yana aktif faaliyetlerin bir parçası olarak, topraklarımızın yaklaşık 2 bin kilometresi kurtarıldı” ifadelerini kullanmıştı.

Macron ve Zelenskiy, Zaporijya Nükleer Santralinin durumunu görüştü

 

Bayraktar'a Zelenskiy tarafından devlet nişanı verildi

 

Zelenskiy: Harkiv bölgesinde bazı yerlerde Rus işgalinden kurtarıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)