BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaZayıflayan veriler Powell'ı 3. faiz indirimine zorlayabilir----

Zayıflayan veriler Powell'ı 3. faiz indirimine zorlayabilir

Zayıflayan veriler Powell'ı 3. faiz indirimine zorlayabilir
03 Ekim 2019 - 09:53 www.finansgundem.com

Fed Başkanı Powell, ABD ekonomisi için ticaret savaşının yansıması şeklinde yorumlara yol açan zayıf verilerin etkisiyle Ekim'de üçüncü kez faiz indirimine gidebilir

Faiz indirimleri konusunda ileriye dönük taahhütle bulunmayan Fed Başkanı Jerome Powell, zayıflayan veriler, volatil piyasalar ve ABD Başkanı Donald Trump'ın devam eden eleştirileriyle art arda üçüncü faiz indirimi için baskı altında.

Piyasalar 29 – 30 Ekim politika toplantısında 25 baz puan faiz indirimine gidilmesine yüzde 75 ihtimal veriyor. Pazartesi günü yüzde 40 olan fiyatlama bu hafta kötü gelen imalat ve istihdam rakamlarıyla değişti. ABD'de işlem gören hisse senetleri resesyon endişelerinin artmasıyla Ağustos'tan beri en düşük seviyesine geriledi.

BofA Corp. kıdemli ABD ekonomisti Joseph Song, “Veri akışı Ekim'de Faiz indirimi ihtimalini önemli ölçüde artırdı ve piyasalar bu şekilde fiyatlama yapıyor. Eğer veri zayıf gelmeyi sürdürürse ılımlıları ve şahinleri ekonomiye bir şekilde tampon sağlama fikrine yaklaştırabilir.” dedi.

Powell, merkez bankasının 18 Eylül toplantısının ardından Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) faizlere “toplantıdan toplantıya” karar verdiğini ve olası gelecek faiz indirimlerinin verilere bağlı olacağını söylemişti. O dönemde 17 politika yapıcının sadece yedisi bu yıl daha fazla faiz indirimi olacağını tahmin ediyordu. Powell faiz indiriminin 10 yıllık büyümenin resesyona düşmesi ihtimaline karşı sigorta niteliğinde olduğunu belirtmişti.

Ancak görünüm o zamandan beri, özellikle de bu hafta biraz kötüleşti.

Salı günü kilit önemdeki imalat verisi, işletmelerin ABD – Çin ticaret savaşı nedeniyle yatırımlarını beklemede tutmasının etkisiyle 10 yılın düşüğüne geriledi. Çarşamba günkü ADP Araştırma Enstitüsü'nün verisiyse ABD'li şirketlerde istihdam artışının yavaşladığını işaret etti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)