BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZarrab'ın ABD'li savcıya vereceği harddisk polisin eline geçti----

Zarrab'ın ABD'li savcıya vereceği harddisk polisin eline geçti

Zarrab'ın ABD'li savcıya vereceği harddisk polisin eline geçti
05 Aralık 2017 - 06:52 www.finansgundem.com

ABD’nin İran’a yönelik ambargosunun delinmesiyle ilgili davada tanık olarak dinlenen Zarrab’ın soruşturma savcılarına vermek için istediği, Roysar Holding’e ait harddisk, İstanbul polisinin düzenlediği operasyonla ele geçirildi

Reza Zarrab'ın çalışanlarını hedef alan soruşturmanın boyutları genişliyor. Zarrab'ın ABD'deki savcılara vermek için istediği Roysar Holding'e ait harddisk de İstanbul polisinin eline geçti. Toygun Atilla'nın Hürriyet'teki haberine göre Zarrab'ın çalışanlarına yönelik operasyon, İstanbul polisine gelen bir ihbar e-maili ile başlatıldı. İhbar e-mailinde Zarrab'ın yanında çalışan 3 kişinin FETÖ elemanı olduğu ve yurtdışına belge kaçırdıkları da öne sürülüyor. İşte Atilla'nın Hürriyet'teki o haberi: 

ABD’de eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın da sanıkları arasında olduğu, Reza Zarrab’ın da tanık olarak dinleneceği davanın başlamasına 6 gün vardı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne 22 Kasım’da imzalı bir ihbar e-maili geldi. Reza Zarrab’ın sağ kolu Regaip Akol’la birlikte çalıştıklarını ifade eden ihbarcı, kimliğinin gizli kalması koşuluyla şu bilgileri paylaştı:

“Uzun süredir yanlarında çalıştığım Regaip Akol ve arkadaşları Mustafa Hacısalimoğlu ve Sinem Arslan katıksız FETÖ’cüdür. Bunlara görevden alınan FETÖ’cü polisler sürekli evrak getirirler. Bunlar da bu belgeleri alıp ABD’ye götürüyor. Yine FETÖ’cü polisler yanlarına geldiler ve bunlara bir şeyler getirdiler. FETÖ’cü polislerin getirdiği şeyleri ABD’ye götürmeden yakalayın.”

İhbar üzerine, mahkeme kararıyla Akol, Hacısalimoğlu ve Arslan takibe alındı. Üç ismin de ABD ile sık sık görüşmeleri olduğu belirlendi. 3 gün önce İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla operasyon düzenlendi. Reza Zarrab’ın ısrarla ABD’ye getirilmesini, davada kullanmayı istediği ve 24 saat sonra ABD’ye gönderileceği belirlenen Roysar Holding’e ait bilgileri içeren harddisk bilişimci Mustafa Hacısalimoğlu’nun ofisinde ele geçirildi. 

Polis sorgusunda FETÖ ile irtibatı olmadığını söyleyen Hacısalimoğlu, 19 Kasım’da ABD’den Zarrab’ın avukatı Şems Al-Bazz’ın aradığını ve Roysar Holding’e ait bilgileri içeren harddiskin yedeklerinin olup olmadığını sorduğunu anlattı. Hacısalimoğlu ifadesinde, “Bu harddisk veya başka bir belgeyi hiç kimseye göndermedim veya vermedim. Hiç kimseden bu yönde talep gelmedi” dedi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın tespitlerine göre Roysar Holding’in bilgilerini içeren harddisk ABD’deki davada kullanılmak üzere Reza Zarrab’ın avukatı Şems Al-Bazz’ın talimatıyla ABD’ye gönderilecekti. Bu da yine yapılan tespitlere göre Zarrab’ın sağ kolu Regaip Akol aracılığıyla olacaktı.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Akıl fikir05 Aralık 2017 09:25

    Zarrab'ın yanındaki 3 kişi ftocuymus de. Yok artık. reza konusunda da kandırıldık diyor basganiniz, sırada kim var acaba bizi kandıcak?