BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZarrab o şemaları çizmek için savcılarla prova yapmış----

Zarrab o şemaları çizmek için savcılarla prova yapmış

Zarrab o şemaları çizmek için savcılarla prova yapmış
06 Aralık 2017 - 07:57 www.finansgundem.com

Reza Zarrab, çapraz sorguda akrabasıyla yaptığı telefon görüşmesini doğruladı, savcılarla şema çizme konusunda prova yaptıklarını söyledi

ABD'de sözde İran yaptırımlarının delinmesi iddiasıyla başlayan Türkiye'ye kumpas davasında Rıza Sarraf 'Yalan söylemenin ABD'de hapisten çıkmanın en hızlı yolu olduğu' şeklindeki sözlerini doğruladı. Sarraf'ın itirafları mahkemenin inanırlığını tartışmaya açarken davanın dayanakları da teker teker çöküyor.

ABD'de devam eden kumpas davasında Rıza Sarraf çapraz sorgusunda önemli itiraflarda bulundu.

Sözde davanın seyrini değiştirecek nitelikte olan Sarraf'ın dayısıyla yaptığı telefon görüşmesi ortaya çıkmıştı. Sarraf'ın ABD'de tutuklu olduğu 15 Eylül 2016'da telefonda görüştüğü dayısı Ahad Khabbaz Tamimi'ye "Eğer ABD'de hapsedilmişsen, çıkmak için ya yalan söyleyeceksin ya da kurtulabilmek için işlemediğin suçları kabul edeceksin" dediği mahkeme tutanaklarına girmişti.

"YALAN SÖYLEME" SÖZLERİNİ KABUL ETTİ

Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın avukatı Cathy Ann Fleming'in kayıtlarda geçen ifadeleri kullanıp kullanmadığı şeklindeki sorusuna Sarraf "Evet, (yalan söylemenin) ABD'de hapisten çıkmanın en hızlı yolu olduğunu söyledim." diyerek doğruladı.

FBI İLE ŞEMA ÇİZME PROVASI

Avukat Fleming'in, Sarraf'ın jüri önüne çıkmadan önce FBI ile şema çizme provası yaptığı sözleri üzerine Sarraf, "Evet, burada çizdiğim şemalar gibi, savcılık için de bazı şemalar çizdim" dedi.

FBI İLE SAYISIZ GÖRÜŞME

Sarraf "İşbirliği anlaşması yapmayı kabul etmeden önce ABD Savcılığı yetkilileri ve FBI ile kaç kez toplantı düzenlediniz?" sorusuna ise " Toplantıların tam sayısını hatırlamıyorum." şeklinde yanıtladı.

Sarraf, işbirliğini kabul ettikten sonra, neredeyse her gün ABD Savcılığı veya FBI'dan yetkililerle görüştüğünü sözlerine ekledi. (Sabah)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)