BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZarrab için ‘kara para’ inceleme talebi----

Zarrab için ‘kara para’ inceleme talebi

Zarrab için ‘kara para’ inceleme talebi
17 Temmuz 2015 - 07:30 www.finansgundem.com

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı müfettişlerinin raporunda, Zarrab’ın şirketlerinin “karapara, vergi, dış ticaret” incelemeye alınması isteniyor.

Reza Zarrab’ın şirketleriyle ilgili Gümrük ve Ticaret Bakanlığı müfettişlerinin hazırladığı ve 11 aydır bekletilen raporun sonuç kısmında, yurt dışındaki şirketlere yapılan ithalat ve ihracat işlemlerinin ‘ciddi şüpheli’ olduğuna değinilerek, Ekonomi Bakanlığı, MASAK, Hazine Müsteşarlığı, Maliye Bakanlığı ve Gelirler İdaresi Başkanlığı’nca “karapara, vergi, dış ticaret” yönünden incelemeye alınması istendi. 

17 Aralık soruşturmasına adı karışan Reza Zarrab’a ait şirketlerle ilgili Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Başmüfettişi Mehmet Eryılmaz’ın imzasıyla hazırlanan raporda, Zarrab’ın İran’da devleti 2 milyar 800 milyon dolar dolandırdığı ileri sürülen ve müebbet hapis cezasıyla yargılanan Babek Zencani ile irtibatı olduğu bilgileri dışında başka önemli tespitler de yapıldı. Zarrab’a ait şirketlerin gümrük işlemlerine ait belgelerin de bulunduğu 651 sayfalık raporun sonuç kısmında, ‘ciddi şüpheli’ işlemlere dikkat çekilerek, Ekonomi Bakanlığı, MASAK (Mali Suçları Araştırma Kurulu), Hazine Müsteşarlığı, Maliye Bakanlığı, Gelirler İdaresi Başkanlığı’nca Zarrab’ın şirketlerinin yurt dışı para transferleri ve transit ticaretler dahil, karapara, vergi ve dış ticaret kapsamında incelenmesi gerektiği vurgulandı.
Raporda, şöyle denildi: “Yapılan araştırmalarda, Türk firmalarının Atlantis Capital General Trading LLC ve Emin General Trading LLC ile yaptıkları külçe altın ticaretinin (ithalat, ihracat, transit) gerçeği yansıttığı hususunda ciddi şüpheye düşülmüştür.” Zarrab’ın şirketlerinin, ikisi Dubai’de, üçü de Çin’de olan toplam beş şirkete iki yıl içinde yapılan 100 tondan fazla transit külçe altın ticareti işleminde çok ciddi şüphelerin olduğu vurgulandı. Söz konusu şirketlerin Zarrab tarafından kurulduğu ve Türkiye’den yönetilip, yönlendirildiği anlatılan raporda, bu konunun da yine karapara ve vergi denetimi kapsamında ilgili kurumlarca incelemeye tabi tutulması gerektiği ifade edildi. (Arda Akın-Hürriyet)
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hukukçu20 Temmuz 2015 08:15

    bu adamla ilgili iddianame hazırlayıp soruşturma yapan savcıları, bazı kararları onaylayan hakimleri görevden aldıkları gibi meslekten de atarak ekmek paralarıyla oynadılar. şimdi durum böyleyken hiçbir savcının herhangi bir güvence almadan bu adam ve bunun rüşvet verdiği iddia edilen devlet adamları hakkında iddianame hazırlayabileceğine ihtimal vermiyorum. vicdanlı savcı bulamazlar artık, kalanlar da korkularından imza atamaz. ekmek parası bu, kola değil. hakimlik ve savcılk teminatı yok ülkede. muktedirlerin beğenmediği karar vereni hoooop hapse atıveriyorlar.