BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZarrab 1.2 milyon dolarlık at çiftliğini sattı----

Zarrab 1.2 milyon dolarlık at çiftliğini sattı

Zarrab 1.2 milyon dolarlık at çiftliğini sattı
08 Ekim 2022 - 14:14 www.finansgundem.com

ABD'de yargılandığı rüşvet davasında itirafçı olarak serbest kalan Reza Zarrab, Miami'deki lüks hayatını da sonlandırıyor. "Uzaklaşma zamanı geldi" diyen Zarrab, 1.2 milyon dolarlık at çiftliğini, sevgilisine hediye ettiği at ile birlikte sattı

Türkiye'de adı rüşvet ve yolsuzluklar ile gündeme gelen ve halihazırda Miami’de sahte bir kimlikle ve ABD'nin onayıyla lüks bir yaşam süren Reza Zarrab 1.2 milyon dolar verip satın aldığı at çiftliğini İranlı arkadaşına devretti. 300 bin dolara aldığı ve sevgilisinin bindiği atı da elden çıkardı.

22 Mart 2016’da kara para aklama suçlamasıyla ABD’de tutuklanan ardından yaptığı anlaşmayla serbest kalan Reza Zarrab geçtiğimiz yıl ABD'nin Florida eyaletinde ortaya çıkmıştı. İsmail Şahin'in Sözcü'deki haberine göre 2020 yılında at yetiştiriciliği üzerine Next Level Performance Center adlı bir şirket kuran ve 1.2 milyon dolara bir at çiftliği satın alan Reza Zarrab, kimliğini değiştirmiş ve Aaron Goldsmith ismini almıştı.

Binicilik ve at yetiştiriciliği üzerine yayın yapan PS Dressage isimli internet haber sitesi, Next Level Performance’ı tanıtan bir haber hazırlamış ve Zarrab burada verdiği demeçte “Neredeyse 20 yıldır bu sektörün içindeyim ve genelde atlama üzerine çalışıyordum ve şimdi at terbiyesi konusuna da eğilmeye başladık. Tanrı’ya şükür arkamda çok iyi bir ekip var” demişti.



‘UZAKLAŞMA ZAMANIM GELDİ’

Zerrab’ın Next Level Performance Center’daki görevinden ayrıldığı ve şirketin başkanlığını İranlı arkadaşı Manuchehr Negahban’a devrettiği ortaya çıktı. Aaron Goldsmith adıyla şirketin başkanı olan Zarrab, yeni ticaret kayıtlarında artık görünmüyor.



Konuyla ilgili olarak şirketinin sosyal medya hesaplarından ismini yazmadan bir açıklama yapan Zarrab, “Yeni Başkanımız Manuchehr’i tebrik ederiz! En başından beri buradaydı ve bu tesisi tuğla tuğla inşa etmeye yardım etti. Onun kararlı çabası, Next Level’ın başarısının temelini oluşturdu ve bizi daha da ileriye taşımaya devam edecek” dedi.

Paylaşımda 24 yaşındaki at eğitmeni sevgilisi Amanda Perkowski’ye de teşekkür eden Zarrab, “Varlığım devam edecek olsa da biraz uzaklaşma zamanım geldi” diye yazdı.

SEVGİLİSİNİN BİNDİĞİ ATI SATTI

PS Dressage’e verdiği röportajda 300 bin dolara satın aldığı Sonata MF adlı gösteri atından da söz eden Zarrab, “Sonata’yı ilk gördüğümde bu atın harika olduğunu hissetmiştim. Onun yetiştiricisi Maryanna Haymon’a minnettarım. Elbette Caroline Roffman da onu geliştirerek harika bir iş çıkardı. Bizi destekleyen herkese teşekkür ederim” ifadesini kullanmıştı. Sonata isimli atın çok özel olduğunu dile getiren Zarrab, söz konusu atı önceki gün sattı.


Bir süredir Zarrab’ın sevgilisi ve at eğitmeni Amanda Perkowski’nin bindiği 7 yaşındaki Sonata’yı, gösteri atı ticareti ve eğitimi yapan Helgstrand adlı şirket satın aldı. Zarrab’ın sevgilisi Helgstrand’da at yetiştiricisi olarak çalışıyor. Reza Zarrab’ın şirketi sosyal medya hesaplarından satışla ilgili olarak yaptığı paylaşımda “Sonata’nın kalbimizde özel bir yeri var, bu yüzden bu bizim için önemli bir an. Bu enfes kısrağı satmayı kabul etmemizin tek nedeni, Amanda’nın ona olağanüstü özen göstermeye devam edeceğini bilmemizdir. Her ikisine de gelecekte iyi şanslar! Her zaman olduğu gibi onları her şekilde desteklemeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.

ATÇILIK VE KARA PARA

At endüstrisi uzun süredir suç gelirlerini aklamak için kullanılıyor.

ABD’de bankaların veya diğer finansal kurumların aksine, at endüstrisinin kara para aklama karşıtı uyum programlarına sahip olması gerekli değil. Bir atın değeri, tablo ve heykel gibi ‘kirli parayı yıkamak’ için kolayca manipüle edilebiliyor.

California Üniversitesi’nden uyuşturucu kaçakçılığı ve kara para aklama üzerine çalışan araştırmacı Cecilia Farfan-Mendez, girişin kolay olması nedeniyle yasadış iş yapanların at endüstrisine yöneldiğini belirtiyor ve “At endüstrisi, özellikle de düzenlemeye tabi olmayan bölümler, kara para aklamak için iyi seçenekler sunuyor. Çünkü hareket eden çok fazla nakit var ve kara para aklamayla mücadele kurallarına uymakla yükümlü değiller” değerlendirmesini yapıyor.

Reza Zarrab’ın Miami’deki lüks hayatı ortaya çıktı

 

ABD'deki Zarrab davasında gizli dosyalardan bazıları açıklanacak

 

Reza Zarrab'ın nasıl serbest kaldığı ortaya çıktı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)