BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZaporijya bölgesindeki Kuşugum köyüne füze saldırıları----

Zaporijya bölgesindeki Kuşugum köyüne füze saldırıları

Zaporijya bölgesindeki Kuşugum köyüne füze saldırıları
10 Ağustos 2022 - 13:51 www.finansgundem.com

Ukrayna'nın Zaporijya bölgesindeki Kuşugum köyüne sabah saatlerinde Rusların fırlattığı 4 füzenin isabet etmesi sonucu bir kadın öldü.

Sabah yerel saatle 04.00 gibi düzenlenen füze saldırıları yüzünden köydeki evler kısmen yıkıldı, patlamalar sonucu tarlalarda açılan derin kuyular da görenleri şaşırttı.

Zaporijya Bölgesel Askeri İdaresi Başkanı Oleg Buryak, bu köye daha önce de saldırı düzenlediğini ama bu saldırının daha güçlü olduğunu söyleyerek, "Füze saldırıları sonucu bir kadın hayatını kaybetti. Evler ağır hasar gördü" ifadesini kullandı. Buryak, saldırıların ne tür füzelerle yapıldığına dair henüz yeterli bilgiye sahip olmadıklarını belirterek, "Bu konuda askeri uzmanlar çalışmalar yapıyor" dedi.

Evdeyken bahçeye füze atıldı

Köyde, Rusların fırlattığı füzelerin hasar verdiği evlerden birinin sahibi 50 yaşındaki Lyuba Belovodenko, gece şiddetli saldırıların meydana geldiğini dile getirdi. Belovodenko, bahçelerine isabet eden füze sebebiyle yaşadıkları evin kısmen yıkıldığını, bahçede birkaç metre derinlikte çukurun açıldığını belirterek, "Saldırı sırasında evde oğlum ile beraberdik. Oğlum otizm hastasıdır" dedi.

'Evin mutfağı yıkıldı'

Birkaç patlama sesinin art arda duyduğunu ifade eden Belovodenko, "İlk patlama saat 04.00 sularındaydı. O ara ben kalktım ve ikinci patlama meydana geldi. Yatak odasının pencereleri yıkıldı. Sonra üçüncü füze patladı biraz uzakta. Saldırı sonucu evin mutfağı yıkıldı. Evin çatısı toprakla kaplandı" ifadelerini kullandı.

Rusya'ya büyük şok: Cepheden 200 km uzaktaki üssü vuruldu

Rusya, Ukrayna'daki ABD yapımı HIMARS füzelerini havada vurdu

Rusya'ya katılmak için referandum düzenleyecekler

UAEA'dan Zaporijya Nükleer Santrali için 'felaket' uyarısı

Ukrayna'daki Zaporijya Nükleer Santrali kontrolden çıktı

Herson ve Zaporijya'da Rus vatandaşlığına geçişte kolaylık

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)