BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiZam pazarlığı başladı----

Zam pazarlığı başladı

Zam pazarlığı başladı
01 Ağustos 2013 - 14:36 www.finansgundem.com

Kamu çalışanları ve emeklilerinden yaklaşık 4.5 milyon kişiyi ilgilendiren zam pazarlıkları başladı

Kamu çalışanını ve emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 2 milyon 650 bin kamu çalışanı ve 1,9 milyon kamu emeklisini ilgilendiren zam pazarlık sürecinin başladığını ifade etti.
    Kamu görevlilerinin 2014-2015 yıllarına ilişkin mali ve sosyal haklarını belirlemek üzere yürütülecek toplu sözleşme görüşmelerinin ilk toplantısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndaki Reşat Moralı Toplantı Salonu'nda başladı. Masada heyetlere Kamu İşveren Heyeti adına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti adına ise Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu başkanlık ediyor. Heyette Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve KESK Genel Başkanı Lami Özgen'in yanı sıra diğer yetkili sendika temsilcileri de yer alıyor.
    Memur sendikaları ile Hükümet arasında yapılan görüşmelerde memura yapılacak zam ile sosyal haklar belirlenecek. Hükümet tarafı görüşme masasına ilk 6 ay için yüzde 3, ikinci 6 için yüzde 3 olmak üzere, 3+3 zamla oturuyor. Kamu çalışanları adına oturan Gündoğdu ise taleplerini taban maaşa 100 TL zam ile 6+6 olarak dile getirdi. Görüşmelerin 22 günde sonuçlanması hedefleniyor.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • exper01 Ağustos 2013 17:37

    Hükümet 3+3 dediyse bilinki en fazla alınacak olan toplamda %7 olur. Sendikalar herzamanki gibi havasını alacak. AKP hükümeti vatandaşın canına okudu. TUİK in enflasyonu ile çarşı pazar enflasyonu hiç birbirini tutmuyor. Alıştılar vatandaşı keklemeye. Bakalım nereye kadar gidecek?