BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaZ kuşağı perakende sektörünü dönüştürüyor----

Z kuşağı perakende sektörünü dönüştürüyor

Z kuşağı perakende sektörünü dönüştürüyor
07 Mart 2022 - 17:56 www.finansgundem.com

Z kuşağı hem iklim değişikliğine yönelik hassasiyetleri hem de yüksek fiyatlı ürünlerden kaçınmaları nedeniyle, ikinci el giyim alışverişine yöneliyor. Z kuşağının bu tercihi, diğer jenerasyonları da etkiliyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Birçok Z kuşağı birey yeni kıyafet satın almak istemiyor. Giyim ürünlerini ikinci el tercih etmenin ekolojik açıdan daha etkili olduğunu düşünüyor. Geleceğin devasa çöp yığınlarından giyim ürünlerini kurtarmak ise Z kuşağının öncelikleri arasında. 14-25 yaş arası gençler ikinci el kıyafetler için Depop, Poshmark, ThredUp ve RealReal gibi siteleri kullanıyor. Aynı zamanda ikinci el mağazalarına da yöneliyor. Z kuşağının bu tavrı, ebeveynlerini de etkiliyor mu?

Forbes’un haberine göre yakın zamanda University of Pennsylvania tarafından yakın zamanda yapılan bir araştırma ikinci el kıyafet pazarında alışverişlerin 2019 yılından bu yana %30 arttığını gösterdi. Baby Boomer’ların yalnızca %52’si 2019 yılında e-ticaret yöntemini kullanmış olsa da, bu yıl bu rakam %81 seviyesinde. Prof. Thomas Robertson, “tüm jenerasyonlarda ikinci el tercihinin öne çıktığını görüyoruz. Kullanıcıların %50’sinden fazlası iklim değişikliği nedeniyle bu alana yöneliyor.

Z kuşağı ise fiyatlar konusunda oldukça hassas ve verilerimiz alımların %30’unu fiyatların tetiklediğini gösteriyor” dedi. Perakende sektörünün şimdi Z kuşağının yaratacağı bu dalgaya hazırlanması gerekiyor.

Bank of America 2031 yılında Z kuşağının gelirlerinin Y kuşağını geride bırakacağını tahmin ediyor. Bu rapor tüketicilerin, bugün bundan 10 yıl öncesine göre çok daha karmaşık karar süreçlerine sahip olduğunu gösteriyor. Perakendeciler ve markalar da bu nedenle yeni formatlara adapte olmak zorunda. Araştırmada elde edilen veriler, çeşitli sürdürülebilir alışveriş metodlarında, tüketicilerin %65’inin tüm jenerasyonlarda marka ya da perakendecinin yönettiği e-ticaret faaliyetlerini tercih ettiğini gösterdi.

İkinci el kategorisinde Patagonia ve Levi’s önderliği kazanmış durumda. Ancak finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre, lüks çantalar, giyim, mücevher ve saatlerdeki devasa ikinci el fiyatlarına rağmen, büyük oyuncular halen markalı ikinci el alanına yönelmiyor.

Gucci, Balenciaga, Bottega Veneta gibi markaların da sahibi olan Kering, geçtiğimiz yıl lüks ikinci el platformu Vestiare Collective’de %5 hisse satın aldı. Kering CEO’su François-Henri Pinault, “ikinci el lüks ürünler şimdi gerçek bir trend, özellikle de genç tüketiciler arasında” dedi. Devamında, “bunu görmezden gelmek yerine, bu fırsatı yakalamak ve müşterilerimize sunduğumuz değeri artırırken, sektörün geleceğini daha sürdürülebilir pratiklere yöneltmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

İkinci el lüks tüketim alanında ilk hamleyi yapanlardan biri olarak Kering’in başarıyı yakalama ihtimali yüksek.

Defile kazancını Ukrayna ve Filistin'e bağışlayacak

 

YENADER: Türkiye sürdürülebilir yerli ve milli enerji kaynaklarına sahip!

 

Bankaları yarım milyar dolandıran isim alışverişte

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)