BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriZ kuşağı pandemi öncesinden daha çok harcıyor----

Z kuşağı pandemi öncesinden daha çok harcıyor

Z kuşağı pandemi öncesinden daha çok harcıyor
07 Haziran 2021 - 13:41 www.finansgundem.com

Pandemi sonrasında bastırılmış talebin ortaya çıkmasıyla birlikte ABD’de harcamalar arttı. American Express CEO’suna göre Z ve Y kuşakları pandemi öncesine göre %125 daha fazla harcama yapıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Genç tüketiciler, yaşlı Amerikalılardan daha az tasarruf etmiş olsalar da ABD ekonomisi toparlandıkça cüzdanlarını harekete geçirmeye başlamış gibi görünüyorlar. Bloomberg’in haberine göre American Express CEO’su Steve Squeri geçtiğimiz hafta internet üzerinden gerçekleştirilen yatırımcı konferansında Y ve Z kuşaklarının harcama alışkanlıkları üzerine konuştu. Squeri aşılanma oranı dünya çapında artarken bu iki kuşağın salgından öncesine göre daha fazla harcama yaptıklarına dikkat çekti.

American Express CEO’su açıklamasında, “Sadece seyahat için değil aynı zamanda tüketici mallarına olan harcama eğilimlerinde de ABD ekonomik toparlanma sürecinin seveceği türden bir bastırılmış talep olduğunu düşünüyoruz. Y ve Z kuşaklarına baktığımızda 2019 yılındaki Kovid öncesi seviyelere göre %125 daha fazla harcama yaptıklarını görüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Söz konusu durum American Express kredi kartlarındaki (AmEx) genel harcama istatistiklerinin canlanmasına da yardımcı oldu. Ancak çeyrek verileri yine de pandemi öncesindeki döneme kıyasla daha düşük görünüyor. Kovid-19 uzun zamandır seyahat ve yeme içme alanındaki harcamalara özel avantajlar sağlamasıyla bilinen kredi kartı şirketinin işletme biçimini yeniden şekillendirmesine neden oldu. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, AmEx kartları harcama ödüllerini temassız hizmetler ve internet üzerinden veri akış hizmetleri gibi alanlara odaklamasına zorladı.

Tüketici harcamalarının özellikle ABD’de yurt içi seyahatlerde yükselmesiyle artışa geçmesine karşın Squeri işletmelerin halen çalışanlarını yoluna sokması gerektiğini söyledi. AmEx bu noktadan sonra kurumsal seyahatlerin 2023 yılına kadar salgın öncesi seviyelere dönmeyeceğine inanıyor.

American Express pazarını genişletecek mi?

Squeri, ayrıca şirketin Çin dışındaki pazarlarda banka kartı sumayı değerlendirdiğini söyledi. Yine de, bankası olmayan bireylere ön ödemeli banka kartları sunan ve kuruluşundan on yıl gibi kısa bir süre sonrasında iptal edilen önceki bir deneyimlerinin ardından firmanın konuya temkinli yaklaştığı olduğu konusunda da uyardı.

Squeri, American Express'in "marka bilinci hakkında çok duyarlı" olduğunu ve Banka kartı hizmeti sunmanın şirketin büyük ölçüde üst düzey ve talep uyandıran ürünlerine uyum sağlayıp sağlayamayacağına karar vermeleri gerektiğini söyledi.

American Express CEO’su, daha önceki tecrübelerine ilişkin “Bu bizim için gerçekten işe yaramadı. Bankasız müşteriler bizim müşterimiz değildi ve ön ödemeli piyasalar da bizim müşterimiz değildi. Bunu öğrendik. Ancak her gün kullandığımız kredi kartı ile ön ödemeli kart arasında bir ayrım var mıdır? Bu da muhtemelen hesap kartı olacaktır. Tüm bunların çözüme kavuşması gerekiyor” açıklamasına yer verdi.

Rusya Visa ve MasterCard’ı sınır dışı edebilir

 

Hibrit çalışma modeli en çok kadınları etkileyecek

 

Piyasalarda gün ortası 07/06/2021

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)