BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatYüzlerce yıldır doğal ilaç olarak kullanılıyor----

Yüzlerce yıldır doğal ilaç olarak kullanılıyor

Yüzlerce yıldır doğal ilaç olarak kullanılıyor
13 Mart 2021 - 10:28 www.finansgundem.com

C vitamini açısından zengin kolajen sentezini artırarak cilde yeni bir koruma katmanı sağlıyor

İngiltere merkezli Express internet sitesi, doğal limon suyunun sağlığa faydaları ile C vitamini, potasyum ve folat içerdiği için yüzlerce yıldır doğal bir ilaç olarak kullanıldığını vurgulayan bir haber yayınladı.

Habere göre, limon suyu, sindirime önemli ölçüde fayda sağladığından dolayı sindirim sürecini iyileştirmek için tüketilebilir. Pittsburgh Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne (UPMC) göre, limon suyu vücuttaki istenmeyen atıklardan kurtulmak için enzim üretimini teşvik eden bir tür lif içerir. Limon özü ve kabuğun birleştirilmesi kabızlık riskini azaltabilir.

Diyete daha fazla limon suyu eklemek böbrek taşı riskini azaltmanın yanı sıra, böbrek taşlarına yol açabilecek kalsiyum birikimini de engeller. Ayrıca UPMC'ye göre, idrardaki sitrik asit (sitrik asit) seviyelerini yükselterek bunların önlenmesine ve sitrat kalsiyuma bağlanarak böbrek taşlarını önlemeye yardımcı olur.


Limon suyunun en önemli faydalarından biri de pektin içerdiği için kilo verdirmesidir, bu da daha uzun süre tokluk hissini arttırır ve günün ilerleyen saatlerinde atıştırma istediğini azaltarak diyette daha fazla kalori yakar. Limonun yüksek lif içeriği, kilo vermeye ve yağın azalmasına da neden olur.


Cildin pul pul dökülmesine ve siyah noktalardan kurtulmaya yardımcı olan anti bakteriyel olması da bu limon suyunun faydaları arasında. Limon suyu, C vitamini açısından zengin kolajen sentezini artırarak cilde yeni bir koruma katmanı sağlıyor.


Bununla birlikte, doğal limon suyunun en önemli faydası, kan şekeri seviyelerini kontrol etmeye yardımcı olan lif bakımından zengin olduğu için diyabet olasılığını azaltmaktır.

Tütün Kovid-19'dan 4 kat fazla can alıyor

Karantina döneminde uyuz vakalarında artış

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)