BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatYüzlerce kişiyi öldüren ilacı üretenler için hesap zamanı----

Yüzlerce kişiyi öldüren ilacı üretenler için hesap zamanı

Yüzlerce kişiyi öldüren ilacı üretenler için hesap zamanı
29 Mart 2021 - 12:14 www.finansgundem.com

Fransız ilaç devi Servier, kalp sorunlarına yol açan zayıflama ilacı nedeniyle hakim karşısında

Fransız ilaç devi Servier diyabet ve zayıflama ilaçlarının yüzlerce kişinin ölümüne yol açtığı iddiasıyla hakim karşısına çıkıyor. Mahkeme şirketin Mediator isimli ilaç hakkındaki uyarıları bilerek görmezden gelip gelmediği konusunda karar verecek.

Mediator, 2009'da raflardan çekilene kadar 33 yıldan uzun bir süre piyasada kalmış, yaklaşık 5 milyon kişi tarafından kullanılmıştı. İlacın ciddi kalp sorunlarına yol açabileceği yönündeki endişeler ilk olarak 2000 yılından önce dillendirilmeye başlanmıştı. İlaçla ilgili ilk kalp rahatsızlığı 1999 yılında rapor edildi.

Fransa'nın sağlık fonlarının da arasında olduğu 6 bin 500'den fazla şikayetçi Servier'den 1 milyar euro tazminat talep ediyor.

Müfettişler ilaç üreticisini Mediator'dan kaynaklanan riskleri bildiği halde bunu yıllarca gizlemekle suçluyor. Şirket ise bu iddiaları reddediyor.

Suçlu bulunması halinde hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak olan Servier'in dönemin iki numaralı ismi Jean-Philippe Seta yargılama sırasında Servier'in hatalarının olduğunu kabul etmişti.

İlk başlarda aşırı kilolu diyabet hastaları için üretilen ilaç sonrasında sağlıklı insanların iştahını bastırmak için de verilmeye başlandı.

Duruşmalar sırasında tanık olarak dinlenen ilaç zedelerden biri ilacın "olağanüstü" olarak tanıtıldığını ve kullanmaya başladığı ilk ayda 10 kilo verdiğini belirtti. İlacı 3 yıl boyunca kullanan kurbana 2009 yılında kalp rahatsızlığı tanısı kondu.

Yaklaşık 500 kişinin ilacın etkisiyle yaşanan kalp sorunları nedeniyle hayatını kaybettiği belirtilse de uzmanlar asıl sayının 2 bin 100 olabileceğini düşünüyor.

Aşı pasaportu kullanıma girdi

Sızma zeytinyağında karsinojen riski

Pandemi döneminde 'uyuz' vakaları arttı

Dünya genelinde kaç doz aşı yapıldı?

DSÖ'nün Kovid-19 rapor taslağı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)