BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYüzde 72 detayı: Aşı olan ebeveynler çocuklarını koruyor!----

Yüzde 72 detayı: Aşı olan ebeveynler çocuklarını koruyor!

Yüzde 72 detayı: Aşı olan ebeveynler çocuklarını koruyor!
31 Ocak 2022 - 13:07 www.finansgundem.com

Dünya çapında 5.6 milyondan fazla insanı öldüren korona virüsüne karşı geliştirilen aşıların etkisi ve koruyuculuğu ile ilgili çarpıcı bir araştırma yapıldı.


Korona virüsü aşısını yoğun olarak uygulayan ülkelerin başında gelen İsrail’de yapılan araştırmada iki doz ve üç doz korona virüsü aşısı olan ebeveynlerin bu hastalığı çocuklarına bulaştırmadığı tespit edildi.

Alfa varyantı sırasında yapılan araştırmada aşı olan ebeveynlerin Kovid-19’u çocuklarına bulaştırma riskinin yüzde 72 daha az olduğu belirtildi.

Sözcü'deki habere göre; Hakemli bir dergi olan Science’ta yayınlanan araştırmada iki doz aşı olmuş ebeveynle aynı ede bulunan çocuklara Kovid-19 bulaşması riskinin hiç aşı olmamış iki ebeveynle yaşayanlara göre yüzde 72 daha az olduğu belirtildi.

Öte yandan ebeveynlerden birinin aşı olmuş olması durumunda ise hastalık riskinin yüzde 26 azaldığı kaydedildi.

Bilim insanları araştırmanın Omikron varyantından önce yapıldığına dikkat çekerken, aşılanma durumunun diğer varyantlarda da benzer bir koruma sağlayabileceğinin altını çizdi. 155 bin hanenin dahil edildiği kapsamlı araştırmayı Harvard Üniversitesi ile Tel Aviv Üniversitesi’nin ortak olarak gerçekleştirdiği de belirtildi.

"ÇOCUKLARINIZ İÇİN YAPABİLECEĞİNİZ EN İYİ ŞEY AŞI OLMAK"

Araştırmayı yürüten isimlerin başında gelen Dr. Noam Barda, “Bu araştırma aşı olan ebeveynlerin çocuklarını aşı olmayanlara oranla daha fazla koruduğunu ortaya çıkarıyor. Çocuklarınız için yapabileceğiniz en iyi şey aşı olmak. Eğer üçüncü doz aşınızı da olmadıysanız sevdiklerinizi korumak için aşı olun” dedi.

Araştırmayı yürüten isimlerden biri olan Harvard Tıp Fakültesi’nde görevli Dr. Ben Reis ise, “Ebeveynlerin çocuklarını korumak gibi kutsal bir görevi var. Özellikle çocukları aşı olamayacak kadar küçük olan ailelerde sadece ebeveynler kendilerini korumak için değil fakat çocuklarını korumak için de aşı olmalılar” dedi.

Ülke bu iddia ile çalkalanıyor: 'Aşı karşıtları kazandı!'

 

Aşı karşıtları başkente girdi: Başbakanı kaçırıp sakladılar!

 

Hastalanmayanlara uyarı: Size de Omikron bulaşmış olabilir!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)