BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi"Yüzde 5'in üzerinde büyümelere yine çıkacağız"----

"Yüzde 5'in üzerinde büyümelere yine çıkacağız"

Yüzde 5'in üzerinde büyümelere yine çıkacağız
22 Ekim 2015 - 19:53 www.finansgundem.com

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci: "Yüzde 5'in üzerindeki büyümelere yine çıkacağız"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 1 Kasım seçimlerinin ardından Türkiye'nin ekonomisinin daha da güzelleşeceğini belirterek, "Yüzde 5'in üzerindeki büyümelere yine çıkacağız" dedi.

Bakan Zeybekci, seçim çalışmaları kapsamında Çardak ilçesinde belediyenin kreşini ziyaret ederek, burada öğrencilerle sohbet etti.

Daha sonra Çardak Belediyesi Konferans Salonu'na geçen Bakan Zeybekci, burada yaptığı konuşmada, son 1,5 yılda 4 seçim yapıldığını, arka arkaya yapılan seçimlerde, birilerinin felaket tellallığına, "kriz çıkacak, afet olacak" demelerine rağmen ülkenin dimdik ayaklarının üzerinde olduğunu anlattı.

Arka arkaya yapılan seçimlere rağmen Türkiye'nin 2015 yılında dünyanın en hızlı büyüyen 7. ülkesi olduğunu dile getiren Zeybekci, bir yıl içinde 1 milyon 700 bin vatandaşın iş bulduğunu, ülkenin bu dönemde tarihinde ilk defa dış ticaret açığında en iyi dönemi yaşadığını ifade etti.

Türkiye'nin cari açığını 1,5 yılda yüzde 42 iyileştirdiğine vurgu yapan Zeybekci, şöyle konuştu:

"Bunların hepsi etrafımızdaki ateş çemberine rağmen oldu. Dünya yerle bir olurken, Avrupa'da yaprak dahi kıpırdamazken, Türkiye bu güzellikleri yaşadı. Bunu da sizin içinizden çıkan, sizin seçtiğiniz bu memleketin evlatları yaptı. Onlar gece gündüz 'Türk ekonomisi kötüye gidiyor' dediler. Türkiye'deki ekonominin dengeleriyle ilgili, Türk ekonomisinin krize gidebileceği hakkında herhangi bir şey söylemezler. Çünkü söyleyemezler. Avrupa'da ve dünyada en iyilerden birisiyiz. 2015 yılındaki bu seçimlerden sonra  2016 yılının başından itibaren Türkiye'de en kılcal damarlarına kadar bütün her alanında göreceğiniz en önemli şey coşku olacaktır. Yüzde 5'in üzerindeki büyümelere yine çıkacağız. 13 yıldan beri üst üste ihracatımızı ortalama yüzde 12,5 büyüttük. O günler 2016 yılından itibaren tekrar başlayacak."

Terör eylemleri
Yeni işe başlayan bütün gençlerin asgari ücretlerini bir yıl boyunca hazinenin ödeyeceğini dile getiren Zeybekci, Türkiye'nin koalisyonlar döneminde nereden nerelere geldiğini herkesin bildiğine işaret ederek, "Bu aynı düşüşü isteyenler 1 Mayıs'ta Taksim katliamını yapanlar da aynı, Diyarbakır'da o miting alanındaki trafoya bomba koyanlar da, Suruç'takiler de aynı, Ankara'daki o bombayı patlatanlar da aynı. Aynı yılanın deliğinden çıkan, o deliğin içindeki aynı aktör. 1984'ten sonra bölücü terör örgütünü başımıza saran da aynı. İstedikleri Türkiye başını kaldıramasın, dünya yeniden dizayn edilirken başını kaldırıp bu kardeş coğrafyasında 'ben de varım' diyemesin" şeklinde konuştu.

Terör eylemlerinin, terör örgütlerinin kökünü kurutacak tek ilacın birlik, beraberlik ve kardeşlik olduğunu vurgulayan Zeybekci, şöyle devam etti:

"AK Partili'si, CHP'lisi, MHP'lisi, Türk'ü, Kürd'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Alevi'siyle bu hastalığa karşı el ele, omuz omuza, can cana bunların karşısında durduk mu bunlar çatır çatır çatlayıp yok olup gidecek. Sizlerden uyanık olmanızı istiyorum. O gün Ankara'daki saldırının dumanı tüterken televizyonların huzuruna çıkıp da bas bas bağıran bir hain vardı. O orada o yalancı maşaların oyuncaklarıydı. Ben bu milletin önünde saygı, minnet ve şükranla eğiliyorum Çünkü o hainlere uymadılar, sabır gösterdiler. Oynanan oyunun farkındaydılar."

Bakan Zeybekci daha sonra Bozkurt ilçesindeki Çamlık Parkı'nda vatandaşlarla sohbet etti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)