BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinYüzde 100 yerli marka Monte Bianco Coffee----

Yüzde 100 yerli marka Monte Bianco Coffee

Yüzde 100 yerli marka Monte Bianco Coffee
14 Ocak 2019 - 14:21 www.finansgundem.com

Türkiye’de kahve sektörüne yatırım yapan yerli markalar arasına bir yenisi daha eklendi: Monte Bianco Coffee!

Türkiye’de yılda %70 büyüme gösteren kahve sektörü yükselişini sürdürüyor. Bugün ülkemizde kişi başına kahve tüketimi 1 kg seviyesine ulaştı. 1 milyar doların üzerinde bir piyasa oluşturan kahve sektörüyle ilgili Cushman & Wakefield’in yaptığı bir araştırmaya göre, 1934 yılından 1996’ya kadar bilinen tek yerli kahve mağazası varken, bugün 61 zincir marka birbiriyle rekabet ediyor. Artan bu rekabeti çekici kılan şey ise, sektöre sıkı adımlarla giren yerli kahve markaları. Toplam 1580 mağaza arasından yerli markaların oranı %56’lık bir dilimi kapsıyor. Adını Alpler’in ve Avrupa’nın en yüksek dağından alan Monte Bianco Coffee, kahve sektöründe zirveyi hedefleyerek pazara giriş yapan en yeni %100 yerli marka. 

Çevreye duyarlı anlayış 

Monte Bianco Coffee, Brezilya, Kolombiya, Kenya ve Guetamala’dan gelen 6 çeşit kahve çekirdeğinden harmanlanan özel reçeteleri, kendine özgü kavurma tekniği, özel termos sistemli kâğıt bardakları, modern ve konforlu ambiyansıyla kahve severlerin yol üstü yeni self-servis adresi olacak. 

Monte Bianco Coffee’nin ürün çeşitliliği ve lezzeti sadece kahve ile sınırlı değil! Monte Bianco Coffee CEO’su Zeynel Akyol, farklılaşmak ve mağaza karlılıklarını artırmak için kahve dışındaki ürün gamlarını önemli oranda genişlettiklerinin altını çiziyor. Monte Bianco’da bitki çayları, mısır ekmeği gibi yerel tatlarla zenginleştirilen sandviç seçenekleri, tatlı alternatifleri, 250 gr, 500 gr. ve 1 kg.’lık çekirdek kahve paketleri gibi damak tadınıza hitap eden ürünlerin yanı sıra kahve kültürünün ayrılmaz parçaları fincan, mug, kupa gibi aksesuarlar da satışa sunuluyor. Akyol, “Kahve zincirinde kahve kadar sandviç de satıyoruz. Özel ambalajlı, özellikle mısır unlu, çörek otlu, haşhaşlı, yulaflı ekmeklerle hazırladığımız sandviçlerimiz çok seviliyor. Monte Bianco Coffee çikolataları çok ilgi görüyor. Termoslu bardaklarımız öyle beğeniliyor ki müşterilerimiz yanlarında götürüyor. Bunda yola çıkarak devrilmez termoslu bardaklar satışa sunduk” diyor. 

Monte Bianco Coffee, çevre dostu bir marka olarak kullandığı pek çok ürünü geri dönüşümlü malzemelerden ürettiriyor. Ayrıca çıkan kahve posalarını da gübre olarak bahçelerde değerlendiriyor! 

2019’da 20 şube 

Türkiye’nin yeni kahve zinciri %100 yerli Monte Bianco Coffee, eşsiz kahve deneyimini ilk şubesi olan Silivri Selimpaşa Dinlenme Tesisleri’nde sunuyor. Zeynel Akyol, markalarının zincirleşmesi ve büyümesi için şimdiden güçlü stratejiler oluşturduklarını, sadece Türkiye’de değil yurtdışında da uluslararası markalarla rekabet edeceklerini belirtiyor. Pazara hızlı giriş yapan marka, 2019’un Ocak ayında 3, ilk 6 ayda arka arkaya 5 şube açacak ve yıl sonunda 20 şubeye ulaşacak. Seyyar şubelerini AVM, üniversite, stadyum ve hastane girişlerine açtıklarını belirten Zeynel Akyol, şöyle devam ediyor: “%100 yerli kahve markamızla sektöre taze bir soluk getirmeyi hedefliyoruz. İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Adapazarı, Samsun, Edirne, Tekirdağ, İzmit, Konya ve Bursa başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında franchise’larla büyürken %100 yerli bir kahve markasını yurtdışına taşıyarak bir zincire dönüşeceğiz. Franchise sistemiyle Türkiye’de ve dünyada büyümeyi hedeflediğimiz Monte Bianco Coffee ile ülkemizin gurur duyacağı bir marka olacağız” diyor. 

Üniversite yıllarında harçlığını çıkarmak için girdiği fast food sektöründe 16 yıl üst düzey yöneticilik yapmış, 2010 yılından 2018 yılına kadar pizza sektöründe genel müdürlük yapan ve özellikle kurumsallaşma alanında profesyonel olan Zeynel Akyol, bu uzun ve heyecanlı yolda deneyimli ve gelişmiş vizyonuyla Monte Bianco Coffee’ye değer katacak. 

Kadın girişimcilere tam destek 

Zeynel Akyol, franchise sistemleriyle ilgili şu bilgileri paylaşıyor: “Yatırımcılar için gerçekten çok karlı bir iş. Monte Bianco Coffee markasının düşük ürün maliyeti, az insan kaynağı, küçük metrekarelerde iş yapma olanağı gibi avantajları var. 15 şubeye ulaşana kadar franchise bedeli almayacağız. Franchise mantığımız kazan kazana dayanıyor. Franchise’larımıza karlı bir operasyonun içine girerek hem para kazanma hem de enerjik ve zevkli ortamda çalışma imkânı sunuyoruz. İşletmecilerimize ayrıca eğitim, lojistik, pazarlama gibi konularda her türlü desteği veriyoruz. Özellikle ev hanımlarını iş hayatına kazandırma misyonuyla aradaki farkı kendimiz finanse ederek, kadın girişimcilere toplam maliyetten %15 oranında indirim yapıyoruz.” 

Franchise şartları

Monte Bianco Coffee, işinin başında durup ilgilenecek, geliştirecek işletmeci adayları ile yoluna devam ediyor. Minimum 80 metrekarelik şubeler ekipmandan dekorasyona kadar A’dan Z’ye anahtar teslim olarak yapılıyor. İnşaat aşaması yaklaşık 1 ay sürüyor. Bu dönem içinde işletmeci ve elemanlar eğitime tabi tutuluyor. Ürün, ekipman, yönetim, müşteri ilişkileri olmak üzere her alanda eğitim veriliyor. Bütün ürünler Monte Bianco Coffee tarafından vadeli olarak sağlanıyor. Düşük ürün ve işletme maliyetleri dolayısıyla karlı bir yatırım olarak yaklaşık 2 senede yatırım maliyeti çıkıyor. Aylık olarak satıştan %4 royalty ve %3 reklam payı alınıyor. Alınan reklam payı ulusal reklamlarda (TV, radyo, vb.) harcamalarda kullanılıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)