BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYüz binlerce eleman alacaklar----

Yüz binlerce eleman alacaklar

Yüz binlerce eleman alacaklar
06 Ağustos 2013 - 13:22 www.finansgundem.com

Avrupa'nın ve ABD'nin dev şirketleri kriz dinlemeden büyümeye devam ediyor

Kârlarını katlayan dev Avrupa ve Amerikan şirketleri, çalışan sayısını da artırmayı planlıyor. Bochum'daki fabrikasını kapatarak gündeme gelen Opel, bu yılın sonuna kadar toplam 350 mühendis alacağını duyurdu. Süpermarketler zinciri Edeka ise dev adımlarla büyümesini sürdürüyor. Edeka, bu yıl içinde çalışan sayısını 5 ila 10 bin kadar artıracağını açıklarken daha önce iflas eden Schlecker'in çalışanlarının bir kısmını işe alarak onlara da sahip çıkacağını bildirdi.
Kiralık işçi sayısını yüzde 8'lere düşürmeyi planlayan Alman otomobil devi BMW ise bu yıl içerisinde 700'ü mevcut kiralık işçileri olmak üzere toplam 3 bin kalifiye eleman alacağı müjdesini verdi. Temizlik ürünleri marketleri zinciri Rossmann da bu yılın sonuna kadar 100 yeni şube açacak ve bin yeni işçiye ihtiyaç duyacak.
İSTİHDAMI ARTIRAN ARTIRANA
Dünyanın en büyük çip üreticisi konumunda olan Intel de çalışan sayısını genişletenlerden. Şirket yetkilileri 350 mühendis ve araştırmacı alınacağını duyurdu.
Amerikan Online satış devi Amazon, yaklaşan Noel satışları için 50 bin sezon işçisi alacağını duyurdu. Yeni işçi almayı planlayan şirketlerden biri de Ford... Tasarruflu otomobil üretiminde başta endüstri ve bilgisayar mühendisi olmak üzere toplam 2 bin 200 kişiye ihtiyaç duyduklarını açıkladı.
Porsche ise 17 bin kişilik çalışan ordusunu 20 bine çıkaracak. Sadece bu yıl içinde bin yeni işçi alacak. Geçen yılki satışlardan yüzü gülen İsviçre saat üreticisi Swatch, gelecek yıl üretimi artırmak için 900'ü İsviçre'de olmak üzere bin 500 yeni çalışana ihtiyaç duyacak. 2012 yılını büyük kâr ile kapatan VolksWagen, 550 bin kişilik çalışan ordusuna dünya çapında toplam 50 bin çalışan daha ilave edecek.
Airbus yeni üreteceği A350 XWB için bin kişi istihdam etmeyi planlıyor. Genç işsizliğine kendince bir önlem alan gıda üreticisi Nestle 100 bin kişilik çalışan kadrosuna 20 bin daha ilave edecek. Bunların yarısını stajer ve meslek eğitimi alanları oluşturacak. Nestle ayrıca beraber çalıştığı şirketlere de çağrıda bulunarak gençleri işe almalarını istedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)