BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinYurtdışında çalışmak için en pahalı 10 şehir----

Yurtdışında çalışmak için en pahalı 10 şehir

Yurtdışında çalışmak için en pahalı 10 şehir
30 Haziran 2022 - 16:12 www.finansgundem.com

Mercer’in 2022 Yaşam Maliyeti Endeksi yurtdışında çalışmak için en pahalı olan şehirleri sıraladı. İlk sırada Hong Kong yer alsa da İsviçre şehirleri listeye damgasını vurdu

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yurtdışında çalışmak dünya çapında birçok kişi için önemli bir tecrübe niteliği taşıyor. Ancak başka bir şehirde çalışmak seçilen şehre göre yüksek maliyetleri de beraberinde getirebilir. CNBC’nin haberine göre Mercer’in 2022 Yaşam Maliyeti Endeksi dünya çapında yurtdışında çalışabilmek için en pahalı şehirleri sıraladı. Listenin ilk sırasında ise pandemi ve dünya çapında artan enflasyon baskılarının etkisi altında olan Hong Kong bulunuyor.

Mercer’in Ortağı Vince Cordova Hong Kong’un listede ilk sırasında olmasının ilk sebebi olarak da yükselen gayrimenkul fiyatlarını gösterdi. Cordova, gayrimenkul fiyatlarına ek olarak mal ve hizmetlerin maliyeti ve aynı zamanda siyasi belirsizliklerin de etkili olduğunu söyledi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Hong Kong’ta devam eden Kovid kısıtlamaları ve artan siyasi hareketlilik Hong Kong’ta yaşayan yurtdışı personelin telafi edebileceğinden daha pahalı bir yaşam maliyeti ortaya çıkarıyor. Finans şehri, Economist Intelligence Unit’in (EIU) 2022 Küresel Yaşanabilirlik Endeksi’nde de siyasi ve kültürel özgürlüğünü kaybetmesi nedeniyle 13 sıraya gerilemişti.

Mercer’in 2022 Yaşam Maliyeti Endeksi’nde İsviçre şehirleri hakimiyetini gösterdi. Hong Kong ilk beşte İsviçre’de olmayan tek şehir olarak öne çıktı. Listede sırasıyla İsviçre’nin Zürih, Cenevre, Basel ve Bern kentleri Hong Kong’u takip etti. Cordova, bunun, yakın zamana kadar, Mercer'ın raporundaki referans para birimi olan ABD Doları karşısında sabit kalan İsviçre Frangı'nın gücü sayesinde olduğunu belirtiyor.

Mercer’in her yıl yayınladığı endeks bu yıl 28. kez paylaşıldı. Endeks şirketlere ve hükümetlere konaklama maliyetlerini ölçerek yurtdışına personel göndermenin maliyetini belirlemelerine yardımcı olmayı hedefliyor. Endeksteki fiyatlar New York’taki mal ve hizmet fiyatlarının diğer şehirlerin yerel pazarlarıyla karşılaştırılması sonucu oluşturuluyor.

Bu yılki endekste 227 şehir sıralandı ve Mart 2022 itibariyle gıda, ulaşım, barınma ve kişisel bakım gibi kategorilerden 200'den fazla ürünün fiyatları dikkate alındı.

Cordova, önceki yıllardan farklı olarak, 2022 raporunda uzaktan çalışmanın artan yaygınlığına dikkat çekildiğini ve daha fazla şirketin esnek çalışma politikalarına karar verirken bunu bir araç olarak kullandığını söyledi.

Cordova "Pandeminin sonuçlarından biri, her yerden çalışabilme kavramıydı. Şimdi daha fazla çalışan işverenlere bunu destekleyip destekleyemeyeceklerini soruyor. Şirketlerse bu yer değiştirmenin ekonomik etkisinin ne olacağı hakkında bazı bilgiler istiyor ve çalışan hareketliliğinin bu şekilde genişlediğini görüyoruz" açıklamasında bulundu.

İşte Mercer'ın bulgularına göre, gurbetçiler için en pahalı 10 şehir şu şekilde sıralanıyor:

1. Hong Kong, Hong Kong Özel İdaresi


2. Zürih, İsviçre


3. Cenevre, İsviçre

4. Basel, İsviçre


5. Bern, İsviçre


6. Tel Aviv, İsrail


7. New York, Amerika Birleşik Devletleri


8. Singapur, Singapur


9. Tokyo, Japonya


10. Pekin, Çin

Dünyanın en pahalı şehirlerinin sıralaması değişti

 

ABD'de kişisel tüketim harcamaları 40 yılın zirvesine yakın seyrediyor

 

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları 231 bin oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)