BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYunusları takip ettiler,rekor sayıda lüfer yakaladılar----

Yunusları takip ettiler,rekor sayıda lüfer yakaladılar

Yunusları takip ettiler,rekor sayıda lüfer yakaladılar
07 Ekim 2021 - 12:28 www.finansgundem.com

Çanakkale'de balıkçı Mehmet Kul (46) ve tayfaları, 11 metre boyundaki tekneyle balık avlamak için denize açıldı, bıraktıkları ağlarla 15 bin tane lüfer yakaladı.

Marmara Denizinde son gülerde yaşanan lüfer bolluğu, palamutta beklediğini bulamayan balıkçıların yüzünü güldürdü.

Biga ilçesine bağlı Aksaz Köyü Limanından avlanmak için dün denize açılan ‘Mercan- 2’ isimli balıkçı teknesi, avladığı rekor sayıdaki lüfer balığıyla geri döndü.

Teknenin reisi Mehmet Kul ve tayfaları, lüfer avlamak için denizde gezerken, bir anda yunus balıklarının hareketlendiğini gördü. Yunus balıklarının peşinden giden Mehmet Kul, lüfer sürüsünü görünce tayfalarına ağı denize bırakmasını söyledi.
Saatlerce uğraştılar

Lüfer sürüsünün etrafını ağlarla çeviren Mehmet Kul ve tayfaları, bir süre sonra ağları makara yardımıyla tekneye çekmeye başladı. Neredeyse bütün gözleri lüferle dolan ağlar saatlerce süren mücadele sonunda tekneye alınabildi.

Her yeri ağlardaki balıkla dolan tekne, Aksaz Limanına ise batma riskine karşı yavaş yavaş dönebildi. Balık dolu teknenin geldiğini gören sahildeki vatandaşlar, manzara karşısında gözlerine inanamadı. Teknenin gelişini ve balık dolu ağları da cep telefonu kamerasıyla görüntüledi.

‘Mercan-2’ isimli teknenin sahibi Mehmet Kul, 30 yıldır bu mesleği yaptığını belirterek, şunları söyledi;
Dün limandan avlanmak için denize açıldık. Saat 16.00 sıralarında önce yunusları gördük. Lüfer sürüsünü kovaladığını düşünerek, peşlerinden gittik. Bir süre sonra da lüfer sürüsünün içine girdik.
Tayfalarıma hemen ağın uçunu denize attırdım. Sonra da balık sürüsünün etrafını çevirdim. Ağların içinde tahminimizden çok daha fazla balık olduğunu görünce ben bile inanamadım ve teknedeki ikinci takım ağı da denize bıraktık.

'Teknenin batmasından endişe ettik'

Sonrasında ağların gözünün lüferle dolduğunu gördük. Ağları tekneye çok zor çektik. Bir bölümünü çektikten sonra teknede yer kalmadı. Teknenin batmasından da endişe ettik.
Yavaş yavaş ağları tekneye aldık ve limana döndük. Köyde bizi karşılayanlar da gözlerine inanamadı. Marmara bölgesinde, bizim alamana dediğimiz tekneler ile yapılan lüfer avcılığında rekor sayılacak bir balık avı oldu.

Halka ücretsiz de dağıttılar

Saat 18.00de ağlardaki balıkları temizlemeye başladık. Köylüler de bize yardım etti ancak balıkların ağlardan temizlenmesi sabah saat 09.00u buldu. Ağlardan eşe dosta ücretsiz dağıttığımız balıklar hariç 15 bin tane lüfer çıktı.

Balıkların bir bölümünü kabzımala verdik, bir bölümünü ise tekneden vatandaşa kilosunu 50 liradan sattık. Bu sayede vatandaş da uzun bir aradan sonra lüfer balığını ucuza yeme imkanı buldu.

Soğuk hava fiyatları düşürdü: Lüfer yemeyen kalmayacak!

 

Uzmanlar açıkladı: Kolesterolü düşüren tek balık buymuş!

 

Lüfer bolluğu, hamsi fiyatını arttırdı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)