BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinYunuslar kendi aksanlarını geliştiriyor----

Yunuslar kendi aksanlarını geliştiriyor

Yunuslar kendi aksanlarını geliştiriyor
15 Ekim 2021 - 15:51 www.finansgundem.com

Bu yunusların ıslıklarının başka yerlerde kaydedilenlerden daha yüksek frekansta olduğu tespit edildi

Galler kıyılarında yüzen yunuslar, dünyanın diğer yerlerinde yaşayan yunus sürülerinden farklı bir aksan kullanırken kaydedildi.

Cardigan Körfezi açıklarında yaşayan yunus sürüleri, daha yüksek frekansta ıslık çaldıkları kendi benzersiz lehçelerini kullanırken kaydedildi.

BBC'nin doğa belgeseli Wonders of the Celtic Deep'teki uzmanlar, program kapsamında 240 yunustan oluşan sürüleri inceledi.

Programın anlatıcısı Dame Sian Phillips "Şişe burunlu yunuslar son derece sosyal canlılar, gruplar sürekli iletişim halinde" dedi.

Her yunusun kendine özgü, imza niteliğinde bir ıslığı vardır. Cardigan Körfezi'ndeki yunuslarınsa kendine has lehçeleri olabilir.
Bu yunusların ıslıkları, dünyanın başka herhangi bir yerinde kaydedilenlerden daha yüksek bir frekansta.

Araştırmacılar, daha önce Cardigan Körfezi'ndeki yunusların ıslıklarının sesinin Birleşik Krallık'ta bulunan diğer sürülerden farklı olduğunu keşfetmişti.

2007'de, Bangor'daki Galler Üniversitesi'nden denizbilimci Ronan Hickey ve İrlanda'daki Shannon Yunus Vakfı'ndan uzmanlar, yunuslar üzerinde bir araştırma yapmıştı.

Uzmanlar, Galler yunuslarının kendi aksanına sahip olduğunu tespit etmek için İrlanda Denizi'ndeki 120 yunusun bin 882 ıslığını dijital ortama aktarıp incelemişti.

O dönemde demeç veren proje lideri Dr. Simon Berrow, şunları söylemişti:

Islık türlerini yiyecek arama, dinlenme, sosyalleşme ve yavrularıyla iletişim kurma gibi farklı davranış biçimleriyle ilişkilendirmeye çalışıyoruz.
Bunlardan biri, Cardigan Körfezi yunuslarına özgü ve onların ayırt edici özelliği niteliğinde.
Gerçekten çok çeşitli seslerin bulunduğu bir sözlük oluşturuyoruz. Islıklar, tıkırtılar, gürültülü sesler, iniltiler ve avlarını sersemletmek için kullanabilecekleri silah patlaması sesleri var.

Söz konusu keşif, ineklerin bölgesel aksanlarla möölediğini ve kuş seslerinin ülkenin farklı yerlerinde değişiklik gösterdiğini ortaya koyan çalışmaların ardından geldi.

'Unutmak' isteyenler için protein keşfedildi

2 bin 700 yıllık dışkının peynir ve birayla bağlantısı tespit edildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)