BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYunanistan'ın son 3 günü kaldı!----

Yunanistan'ın son 3 günü kaldı!

Yunanistan'ın son 3 günü kaldı!
26 Haziran 2015 - 11:08 www.finansgundem.com

Yunanistan ekonomisi çöküşün eşiğinde. Yunanistan'ın asi yönetimi uzlaşma sağlayamadı, IMF'ye ödenmesi gereken borçlar için ise son 3 gün kaldı

Salı gününe kadar Uluslararası Para Fonu'na (IMF) olan borcunu ödemesi gerek Yunanistan, zamanın daralmasına karşın alacaklılarıyla bir uzlaşmaya varamadı.

Dün gece geç saatlere kadar devam eden görüşmelerden sonuç çıkmazken, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Brüksel'de düzenlediği basın toplantısında müzakerelerde herhangi bir ilerleme kaydedilemediğini de dile getirdi.

"Bazı alanlarda geriye dahi gittik" diyen Merkel, Yunanistan tarafından gelen açıklamalara da sert tepki göstererek "Yunanistan'ın şantajlarına boyun eğmeyeceğiz" dedi. Atina 1,6 milyar euroluk IMF borcunu geri ödeyebilmek için mutlaka 7,2 milyar euroluk kurtarma paketi dilimini alması gerektiğini ifade ediyor. Ancak Euro Bölgesi ve IMF yetkilileri yardımın gönderilmesi için önce Yunanistan hükümetinin 'ikna edici' bir kemer sıkma programı açıklaması gerektiğini vurguluyor.

Son olarak bu hafta başında Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras 8 milyar euroluk kesintileri kapsayan bir planı alacaklıların önüne koymuş, ancak bu teklif kabul görmemişti. IMF'nin memur maaşlarında indirim talebini reddeden Syriza hükümeti ise 'kırmızı çizgileri' olduğunu belirterek bu önerileri reddetmişti.

KRİTİK CUMARTESİ


Euro Bölgesi maliye bakanları Cumartesi günü bir kez daha Yunanistan gündemiyle acil bir toplantı gerçekleştirecek. Reuters'e konuşan bir Euro Bölgesi yetkilisi, o toplantıda Tsipras ve ekibinin önüne konacak olan kemer sıkma planının son teklif olacağını ifade etti ve "Eğer Yunanistan hayır derse tetiğe basmış olacak. Oyun bitecek" dedi.yunanistan çöküyor mu.jpg
Yunanistan'ın haftasonu bir anlaşmaya varamaması halinde Pazartesi günü piyasaların açılmasıyla birlikte ülkeden ciddi bir para çıkışı yaşanabileceği ve Yunan vatandaşlarının da bankalardaki birikimlerini çekmek için şubeler önünde uzun kuyruklar oluşturabileceği ifade ediliyor. Anlaşma olmaması durumunda Pazartesi günü Yunan bankalarının açılıp açılmayacağı da belirsizliğini koruyor. Euro Bölgesi başkanı Jeroen Dijsselbloem, her şeye rağmen Atina'ya kapının hâlâ açık olduğunu ifade ederek "Yeni tekliflerle gelebilirler ya da kendilerine sunulan paketi kabul edebilirler" dedi.

SYRIZA YENİ ÖNERİLERE TEPKİLİ

Syriza partisinin milletvekilleri ise Başbakan Tsipras'ın önüne konan kemer sıkma paketine sert tepki gösteriyor. Syriza'nın Meclis sözcüsü Nikos Filis Yunan kanalı Mega TV'ye verdiği mülakatta, "Alacaklıların Yunanistan'ı ortadan kaldıracak teklifleri tekrar masaya getirmesi, şantajların doruk noktasına ulaştığını gösteriyor" dedi.

Koalisyonun küçük ortağı Bağımsız Yunanistan partisi ise önerilen paketin kabulü karşılığında mutlaka borcun bir kısmının silinmesi gerektiğini savunuyor. Brüksel'deki toplantılar sırasında Tsipras ve ekibinin borç silinmesi konusunu gündeme getirmek istediği, ancak IMF ve Euro Bölgesi yetkililerinin bu konuyu konuşmaya dahi açık olmadığı ifade ediliyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)