BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYunanistan’da ‘Türkevi’ krizi----

Yunanistan’da ‘Türkevi’ krizi

Yunanistan’da ‘Türkevi’ krizi
22 Eylül 2021 - 17:11 www.finansgundem.com

Amerika Başpiskoposu Elpidophoros Lambriniadis'in New York'taki Türkevi'nin açılışına katılması Güney Kıbrıs Rum Kesimi ve Atina'da tepkiye neden oldu.

New York'taki Türkevi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ve bir çok ülke lideriyle birlikte Amerika Başpiskoposu Elpidophoros Lambriniadis’in de katılımıyla açılmıştı.

Ancak önemli isimleri bir araya getiren bu açılış, Atina ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi hükümetleri içerisinde krize neden oldu. Başpiskopos Elpidophoros, açılışın ardından sosyal medya üzerinden attığı mesaj ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tebrik etti. Bu durum, özellikle Atina’da krize neden oldu.

İKİLİ GÖRÜŞME İPTAL EDİLDİ

Haberler üzerine, Güney Kıbrıs Rum Kesimi Cumhurbaşkanı Nicos Anastasiades, Başpiskopos Elpidophoros ile New York’ta yapacağı görüşmeyi iptal ettiğini açıkladı. Anastasiades, konuyla ilgili net bir açıklama yapmazken, Yunanistan’ın köklü gazetelerinden Kathimerini, görüşmenin Elpidophoros’un Türkevi açılışına katılmasının ardından iptal edildiğini açıkladı.

Elpidophoros’un kurdele kesme töreninde aralarında Erdoğan ve KKTC lideri Ersin Tatar’ın da bulunduğu bir fotoğrafta yer almasına Amerika Ermeni Ulusal Komitesi de tepki gösterdi. Rum medyası, Elpidophoros’un bu törene katılarak ‘KKTC’yi tanıdığını’ da öne sürdü. Rum medyasında yer alan haberlerde de Yunanistan Başbakanı Kiriakos Mitsotakis’in de bu buluşmadan rahatsız olduğu yönünde ifadeler kullanıldı.

Prof. Dr. Elpidophoros Lambriniadis 2011 yılında Heybeliada Aya Triada Manastırı'ndaki Ruhban Okulu'na Başrahip olarak atanmıştı. Aslen İstanbullu olan Elpidophoros Amerika Başpiskoposu olan ilk Türk olma unvanına da sahip.

Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye "memnuniyet"açıklaması

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Göbeklitepe paylaşımı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)