BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYunanistan'da örgücü kadın Rus ajanı çıktı----

Yunanistan'da örgücü kadın Rus ajanı çıktı

Yunanistan'da örgücü kadın Rus ajanı çıktı
18 Mart 2023 - 10:52 www.finansgundem.com

Yunanistan Ulusal İstihbarat Servisi (EYP), 2018'den beri ülkede gizli şekilde faaliyet gösteren bir ajanın tespit edildiğini öne sürdü.

Yunan Devlet Ajansı ERT'nin haberinde, Atina'nın Pangrati semtinde örgü ve el işi malzemelerinin satıldığı dükkanın sahibi kadın casusun, "Maria Tsalla" ismini kullandığı duyuruldu.

Yunan İstihbarat Teşkilatının (EYP), yabancı bir ülkenin istihbarat teşkilatı adına çalıştığını belirlediği Rus uyruklu kadının gerçek isminin "İrina A.S." olduğu kaydedildi.

Kadın casusun hem örgü ve el işi malzemeleri satılan dükkana sahip bulunduğu hem de kendisini fotoğrafçı olarak tanıttığı, 1991'de ölen bebeğin kimlik bilgileriyle Yunanistan'da yaşadığı ifade edildi.

Rus casus hakkındaki ilk şüphelerin nüfus kayıt belgelerinde tutarsızlık olduğunun anlaşılması üzerine başladığı belirtilen haberde, kayıt defterindeki bazı sayfaların yırtılıp yerine başkalarının yerleştirildiğinin belirlendiği ifade edildi.

Sahte Yunan kimliğiyle başkentte yaşayan kadının "illegals (yasa dışılar)" diye bilinen özel casus kategorisinde olduğu, bu kategorideki casusların başka kişilerin veya hayatını kaybeden çocukların kimlikleriyle farklı ülkelerde kendi istihbarat birimleri adına çalıştıkları kaydedildi.

Rus kadın casusun "illegals" grubundan başka üyelerin yakalanması üzerine Rusya'nın çağrısıyla ocak ayında Yunanistan'ı terk ederek bu ülkeye gittiği sanılıyor.

10 yıla varan casusluk eğitimi

ERT'ye konuşan güvenlik uzmanı Aleksandros Niklan, "illegals" kategorisindeki casusların 5 ila 10 yıl eğitim gördüklerini ve amaçlarına bazen 25 yıl gibi uzun vadeli süreçte ulaştıklarını belirtti.

Slovenya'da iki kişi casusluk yaptıkları gerekçesiyle yakalanmıştı

Slovenya'da ocak ayında Rusya adına casusluk yaptıkları gerekçesiyle 2 kişi gözaltına alınmıştı.

Slovenya İstihbarat ve Güvenlik Teşkilatının (SOVA) açıklamasında, Rusya için casusluk yapan 2 yabancı uyruklunun yakalandığı, şüphelilerin kendilerini Güney Amerikalı iş insanları olarak tanıttıkları belirtilmişti.

Yerel medyada yer alan haberlerde, Aralık 2022'de Ljubljana Bölge Savcılığının 2 kişi hakkında casusluk soruşturması başlattığı, zanlılarla ilgili "yabancı istihbarat teşkilatı için casusluk" ve "evrakta sahtecilik yaptıkları"na ilişkin soruşturmanın sürdüğü bildirilmişti.

O ülkede casus balon filosu kurma planı

 

ABD'de Çin'in kargo vinçleriyle casusluk yapabileceği iddia edildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)