BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYunanistan'da işler kötüye gidiyor----

Yunanistan'da işler kötüye gidiyor

Yunanistan'da işler kötüye gidiyor
28 Haziran 2013 - 07:33 www.finansgundem.com

Yunanistan, ikinci büyük özelleştirme planının da çökme riskiyle karşı karşıya

Yunan milli piyango idaresini satın almak için teklif verenlerin geçtiğimiz ayki anlaşmanın şartlarını değiştirmek için bastırmasıyla Yunanistan, ikinci büyük özelleştirmesinin de çökmesini önlemekte zorlanıyor.
OPAP'ın 700 milyon euroluk satışındaki sorunlar, Yunanistan'ın, özelleştirmelerin yavaşlığının ülkenin mevcut kurtarma programında daha fazla kesinti gerektireceğinden endişe eden uluslararası kreditörleri ile arasındaki gerilimi artırmakla tehdit ediyor.
Yunanistan'ın petrol imparatoru Dimitris Melissanidis ve Çek milyarder Jiri Smejc'in desteklediği teklifçi Emma Delta, Yunanistan'ın OPAP'taki yüzde 33 hissesi için tek teklifi veren kuruluş oldu.
Ancak Financial Times'ın haberine göre Emma Delta şimdi geçtiğimiz ayki anlaşmanın öngördüğü OPAP'ın Atina'daki teknolojik beyni Intralot ile 3 yıllığına yapılacak 11 milyon euroluk kontrat ve 190 milyon euro peşinat ve yıllık 50 milyon euroluk ödemeler karşılığında Yunanistan'ın milli piyango dairesinin idaresinin 12 yıllığına bayîliğini alması şartlarını değiştirmeye çalışıyor.
Milli piyango idaresi geçtiğimiz yıl OPAP, Intralot ve dünyanın en büyük şans oyunları yazılımcısı Amerikan Scientific Games'i de kapsayan bir konsorsiyum kazansa da, hiçbir kontrat imzalandı.
Yunanistan'ın özelleştirme ajansı Taiped, Emma Delta'nın anlaşmadan çıkma ve talepler yerine getirilmezse yasal işlem başlatacağı tehditleriyle yaptığı resmi şikayetlerini reddetti.
OPAP'ın CEO'suy Costas Louropoulos, FT'ye gönderdiği e-postasında Melissanidis'in telefonlarından ötürü baskı altında hissettiğini söyleyerek, "Birçok durumda bana hakaret etti ve bana 'Anlaşmayı imzalamaya cüret edersen, başını alırım' dedi" ifadeleriyle durumu açıkladı.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)