BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYunanistan'da ev kadınları vergi müfettişi olacak----

Yunanistan'da ev kadınları vergi müfettişi olacak

Yunanistan'da ev kadınları vergi müfettişi olacak
08 Mart 2015 - 09:40 www.finansgundem.com

Yunanistan Haziran ayında yapılacak mali yardımın şimdiden başlatılması umuduyla ilginç bir öneride bulundu

Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis’in bugün toplanacak Eurogroup’un Başkanı Jeroen Dijsselbloem’a gönderdiği mektupta derhal uygulamaya konacak 7 maddelik bir reform paketi önerdi. Pekette, daha fazla KDV toplanabilmesi amacıyla, özel bir “gizli amatör müfettiş timi” oluşturulması öngörülüyor.

TESPİT EDECEKLER
Ev kadınlarından, üniversite öğrencilerinden ve hatta yabancı turistlerden oluşturulacak bu tim kısa bir eğitim döneminden sonra gizli kamera ve ses cihazları takarak, müşteriymiş gibi dükkan dükkan dolaşacak. Fiş kesmeyen dükkan sahibini de anında tespit edecek. Özel tim saat başı ücret alacak ve en fazla 2 ay çalıştırılacak. 
İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt twitter hesabında, Yunan Hükümeti’nin bu önerisi için alaycı bir dille “Sahi bu adamlar ciddi mi?” diye sordu.  Yunanistan’ın, İMF’ye Mart ayı içinde yaklaşık 1.3 milyar Euro ödeyebilmek için 2012’de imzalanan 130 milyar Euro’luk 2. Kurtarma Paketi Anlaşması’nın 7.3 milyar euro’luk son taksidinden kaparo almak amacıyla hazırladığı acil reform paketinde ayrıca, yılda 500 milyon Euro gelir tahmin edilen elektronik şans oyunları ruhsatları verilmesi de öngörülüyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)