BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiYunanistan'da ekonomik kriz----

Yunanistan'da ekonomik kriz

Yunanistan'da ekonomik kriz
15 Mayıs 2015 - 21:55 www.finansgundem.com

Yunanistan hükümeti dış ülkelerdeki büyükelçilik ve konsolosluklardan kullanılmayan birikimleri acilen Atina’ya göndermelerini istedi

Yunanistan’da, Avrupa’dan nakit akışının kesilmesinin ardından mali kaynak bulmakta sıkıntı çeken hükümetin, ihtiyaçlarını karşılamak için dış ülkelerdeki büyükelçilik ve konsolosluklardan kullanılmayan birikimleri acilen Atina’ya göndermelerini istedi.

Yunan medyasına yansıyan haberlere göre, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı dış temsilciliklere gönderdiği bir belgede, kırtasiye ve temizlik malzemeleri gibi harcamalardan geri kalan paraları ve vize gibi işlemlerden yapılan tahsilatları acilen banka aracılığıyla Atina’ya göndermeleri, bu işlemin zaman alması halinde diplomatik kurye ile ulaştırmaları talimatını verdi.

Atina’da yayımlanan haftalık To Vima gazetesi, Yunan Dışişleri Bakanlığınca dış ülkelerdeki temsilciliklere gönderilen belgeyi yayımladığı haberinde, ülkede ilk defa böyle bir şeyin yaşandığına dikkati çekti.

Gazete haberinde, Atina'daki diplomatik çevrelerin dış temsilciliklerdeki paraların Atina’ya gönderilmesi durumunda birçok ülkedeki büyükelçiliklerin ve konsoloslukların çalışmasının büyük ölçüde sekteye uğrayacağını belirttiklerini kaydetti.

Yunan hükümeti daha önce de Nisan ayı memur ve emekli maaşlarını ödeyebilmek için, kamu kuruluşlarının sandıklarına el koyma kararı almıştı. Hükümetin bu kararı, koalisyonun büyük ortağı SYRIZA partisi içerisinde şiddetli tepkilere neden olmuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)