BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYunanistan'da durum vahim!----

Yunanistan'da durum vahim!

Yunanistan'da durum vahim!
01 Kasım 2013 - 19:00 www.finansgundem.com

Yunan bankalarında takipteki alacak, sermayeyi katladı

Danışmanlık şirketi PricewaterhouseCoopers´ın (PwC) rakamlarına göre, Yunan bankalarında takipteki alacaklar sermayeyi katladı.
PwC´ye göre, Yunan bankalarında takipteki alacaklar bu yıl bankaların toplam sermaye tutarının iki katından fazlasına yükseldi. Bankalardaki takipteki alacaklar 65 milyar euro seviyesine ulaşırken, sermaye toplamı 30 milyar euro düzeyinde seyrediyor.
PwC, ayrıca ülkede kötü kredilerin payının tüm kredilerin % 30´unu aştığını kaydetti. 2011 sonunda % 18 olan bu oran, 2012 sonunda % 25 olmuştu. PwC´ye göre, bu yıl sonundaki rakam bunun da üzerine olacak.
Öte yandan, yatırımcıların oldukça düşük fiyatlar vermeleri nedeniyle Yunan bankalarının ellerindeki kötü kredileri satmakta isteksiz oldukları bildirildi.
Avrupa Merkez Bankası´nın (ECB) tanımına göre kötü kredi, vadesi geldiği halde 90 gündür geri ödenmeyen kredilere deniyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)