BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYunanistan'da darbeciler yangından kurtarıldı----

Yunanistan'da darbeciler yangından kurtarıldı

Yunanistan'da darbeciler yangından kurtarıldı
29 Temmuz 2018 - 09:00 www.finansgundem.com

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Yunanistan'a kaçan 8 darbeci askerin, Atina'da meydana gelen yangın sırasında kaçırıldığı öne sürüldü

Vradini gazetesi, "Yangın 8'i (askeri) de mi tehlikeye attı?"  başlığıyla verdiği haberinde, Türkçe konuşan 8 kişinin, yangın bölgesi  yakınlarındaki Yunan Kara Kuvvetlerine bağlı Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezinden  tahliye edildiğini ileri sürdü.

Görgü tanıklarına dayandırılan haberde, yangından en çok etkilenen  Mati bölgesine 2 kilometre mesafede bulunan Agios Andreas'taki merkezden  çıkarılan söz konusu kişilerin, Yunanistan'a kaçan 8 darbeci olduklarının tahmin  edildiği belirtildi.

Haberde, “Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı askerlerin  sorumluluğunda yürütülen operasyonda öncelik, iki evde kalan 8 yabancı uyruklu  kişiye verildi. Görgü tanıklarına göre, telaş içindeki Türkçe konuşan bu kişiler,  Türkiye'de darbe girişimine katıldıkları iddia edilen askerlerdi." ifadelerine  yer verildi.

Darbecilerin tehlikeye girmesinin önlenmek istendiğine işaret edilen  haberde, bu kişilerin bölgede trafik sıkışıklığına yakalanılmadan hızlıca  uzaklaştırıldıkları kaydedildi.

Gazete, haberinde ayrıca, Türkiye'nin iade talebi reddedildikten sonra  darbecilerin güvenliğinden Yunan Kara Kuvvetleri Komutanlığının sorumlu olduğunu  iddia etti.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Yunanistan'a kaçan darbeci  askerlere yönelik Türkiye'nin iade talepleri üç kez Yunan yargısı tarafından  reddedilmişti.

Yunanistan'da Danıştay da darbecilere yönelik iltica taleplerinin  onaylanmasına yönelik karar almıştı.

Darbeciler, 18 aylık gözetim altında tutulma sürelerinin dolmasının  ardından, tutuldukları polis karakolundan çıkarılarak, yoğun güvenlik önlemleri  altında gizli bir yere götürülmüştü.

Yunan basını daha sonra, darbecilerin askeri bir bölgede tutuldukları  iddiasında bulunmuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)