BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYunanistan’da casusluk krizi----

Yunanistan’da casusluk krizi

Yunanistan’da casusluk krizi
08 Ağustos 2022 - 12:49 www.finansgundem.com

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, muhalefetteki PASOK lideri Nikos Androulakis’ten, 2021'de Yunanistan istihbarat servisinin kendisini dinlediğini bilmediği için özür dileyerek, "Haberim yoktu, buna asla izin vermezdim" dedi.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Yunan Ulusal İstihbarat Teşkilatı EYP'nin Başkanı Panagiotis Kontoleon’un, Panhelenik Sosyalist Hareket (PASOK) lideri Nikos Androulakis ve CNN Yunanistan’ın ekonomi muhabirlerinden Thanasis Koukakis’in telefonlarının dinlendiğine dair iddialar için özür diledi.

Yunan medyasında yer alan haberlere göre, durumu ciddi ve affedilemez bir hata olarak nitelendiren Miçotakis “Haberim yoktu, buna asla izin vermezdim. Bay Androulakis’e yapılan hata için bir özür borçluyum” açıklamasında bulundu.

Muhalefet sert tepki gösterdi

Yunanistan'ın ana muhalefet partisi SYRIZA'nın lideri Aleksis Çipras, telekulak iddiasıyla ilgili istifaların “suçluluk kabulü içerdiğini ve başbakanın sorumluluğunu teyit ettiğini” söyledi. Çipras, “Miçotakis, Yunan halkına kendi skandalı hakkında açıklama yapmalı. Bu demokrasiyle ilgili bir meseledir” dedi.

SYRIZA, başbakanı telefonların dinlendiğini bilmek ve olayı koordine etmekle suçladı. Ana muhalefet partisi ayrıca Miçotakis'in, kendini kurtarmak için en yakın ve en güvendiği ortaklarını feda ettiğini öne sürdü.

Telefon dinleme iddiaları

PASOK da hükümeti, telefon dinleme iddialarını örtbas etmeye çalışmakla suçladı. Meclis Grup Lideri Kostas Skandalidis, 29 Temmuz’da iddialarla ilgili kapalı kapılar ardında yapılan meclis komisyonu toplantısını kastederek, “10 gün önce PASOK lideri, cep telefonunu dinleme girişimi olduğunu iddia etti ve bu Avrupa Parlamentosu tarafından onaylandı. Ertesi gün hükümet konuyu kapatmak için parlamentoya koştu” dedi.

PASOK lideri Androulakis, Yunanistan parlamentosunu davayı araştırmak için bir soruşturma komitesi kurmaya çağırdı. Hükümet ise, resmi olarak sunulması halinde talebi
destekleyeceğini açıkladı.

Yunanistan Batı Trakya'daki Türklerin hakkını görmezden geliyor

 

Komşu'da 'telekulak' skandalı sonrası gözler Miçotakis'te

 

Miçotakis'ten erken seçim çağrılarına yanıt

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)