BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYunanistan'da bankalar 15 Temmuz'a kadar kapalı----

Yunanistan'da bankalar 15 Temmuz'a kadar kapalı

Yunanistan'da bankalar 15 Temmuz'a kadar kapalı
13 Temmuz 2015 - 22:03 www.finansgundem.com

Yunanistan Maliye Bakanlığı, bankaların 15 Temmuz'a kadar kapalı kalacağını açıkladı.

Bakanlığın internet sitesinde yapılan açıklamada, ülkede bankaların 15 Temmuz'a kadar kapalı kalacağı ifade edildi. 

Öte yandan ülkede, para çekme makinelerinden 60 avroluk günlük para limiti devam ederken, ATM'lerin önünde kuyruklar oluşmaya devam ediyor. Yunanistan borsası da 29 Haziran'dan bu yana kapalı tutuluyor. 

Avro bölgesi liderler zirvesinde sağlanan anlaşmaya rağmen, Avrupa Merkez Bankası (ECM) bugün yaptığı toplantıda Yunan bankalarına verdiği acil likidite desteğini aynı seviyede tutmaya karar vermişti. Uzmanlar, ECM'nin Avro Bölgesi Liderler Zirvesi'nde sağlanan anlaşmadaki reformların Yunan parlamentosunda onaylanmasını beklediğini belirtiyorlar. 

Yunanistan, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) Acil Likidite Desteği'ni (ELA) sabit tutması ile ülkede finansal bir çöküş yaşanmaması için 29 Haziran'dan bu yana ticari bankaları kapalı tutarak sermaye kontrolleri uygulamaya başlamıştı.

Yunan parlamentosunun en geç çarşamba gününe kadar toplanarak Avro Bölgesi Liderler Zirvesi'nde sağlanan anlaşmayla birlikte, bankaların sermaye yapısının yeniden düzenlenmesini oylaması bekleniyor .
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)