BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYunanistan'a kaçak göçmen taşıyan teknelere haciz----

Yunanistan'a kaçak göçmen taşıyan teknelere haciz

Yunanistan'a kaçak göçmen taşıyan teknelere haciz
01 Şubat 2021 - 16:00 www.finansgundem.com

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki Yalıkavak yediemin otoparkı, yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmek isterken yakalanan çok sayıdaki deniz taşıtına ev sahipliği yapıyor.

Türkiye, Yunanistan'a kaçak göçmen taşıyan tekneleri, evrak eksikliği veya suça karışması nedeniyle haczetti. Jet skiden kayık, sandal hatta katamarana kadar yaklaşık 400 taşıtın bulunduğu otoparkta adeta boş yer kalmadı. Sayının artması durumunda teknelerin üst üste konulması planlanıyor.

Yalıkavak Mahallesi'nde 32 dönümlük arazi üzerinde kurulan yediemin otoparkı, yasa dışı yollardan yabancı ülkelere geçmek isterken yakalanan kaçak göçmenlerin kullandığı deniz taşıtlarıyla dolup taşıyor.

400 adet deniz aracının bulunduğu otoparkta akıllara gelebilecek her türlü taşıtı görmek mümkün. Jet skiden kayık, sandal ve katamarana kadar büyük gövdeli her türden taşıtın bulunduğu otoparkta, 5 yıldır bekleyen tekneler de yer alıyor.



Yeni gelenlerle birlikte her geçen gün deniz taşıtı sayısı artan otopark ile ilgili Milli Emlak Müdürlüğü'nün yetkili olduğu öğrenildi.

Bodrum Yarımadası'nın açıklarında yakalanan teknelerin ancak yılda bir kez satışa çıktığı öğrenilirken teknelerin zamanla çürüdüğü, ilk geldikleri gün satışa çıkarıldığı takdirde tekne başına 50 ile 100 bin lira arasında kazanç getirebileceği bildirildi.

Dünyada ilk: Türk Mühendisleri üretti!

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)