BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYunanistan'a anlaşma için 12 gün süre----

Yunanistan'a anlaşma için 12 gün süre

Yunanistan'a anlaşma için 12 gün süre
19 Mayıs 2015 - 22:13 www.finansgundem.com

Almanya Başbakanı Merkel, Yunanistan'a anlaşma sağlamak için 12 gün süre verdi

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Yunanistan'a anlaşma sağlaması için 12 gün süre verdi. 

Bugün Berlin'de bir araya gelen Merkel ve Hollande, Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras'a mesajı bu hafta Letonya'daki Avrupa Birliği zirvesinde ileteceklerini ifade ettiler. 

Merkel ortak basın toplantısında ''Brüksel Grubu'nda gerekli alanlarda ciddi ilerleme sağlanmasını bekliyoruz'' diye konuştu. Hollande ise Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nde kalmasının herkesin çıkarına olacağını belirtti.

Euro Bölgesi'nin en büyük iki ekonomisinin ortak duruşu, Yunanistan ile kreditörler arasında 4 aydır süren kurtarma programı açmazını sonlandırması beklenen Tsipras üzerindeki baskıyı artırıyor. Bu açmaz piyasaları olumsuz etkilemeye devam ederken, Atina'nın eurodaki geleceğini de tartışmaya açtı. Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker de Mayıs sonunun anlaşma sağlanması için kilit bir tarih olduğunu belirtmişti.

Yunanistan hisseleri yükselişi ikinci güne taşıdı. ASE Endeksi yüzde 2.6 yükseldi. Yunan tahvilleri de toparlanırken, 2 yıl vadeli tahvil faizi 122 baz puan düşerek, yüzde 22.77 oldu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)