BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYunanistan, Türkiye'yi dilinden düşürmüyor----

Yunanistan, Türkiye'yi dilinden düşürmüyor

Yunanistan, Türkiye'yi dilinden düşürmüyor
19 Kasım 2022 - 00:04 www.finansgundem.com

Son dönemde Ege ve Doğu Akdeniz'de hakimiyet kurma hamleleriyle gündemden düşmeyen Yunanistan'ın, Türkiye hakkındaki birtakım iddiaları sürüyor. Yunan Başbakanı, Türkiye'nin bu bölgelerdeki varlığını da tehdit olarak görüyor.

Ege Denizi ile Doğu Akdeniz’de provokatif tutumuna son vermeyen Yunanistan, asılsız iddialarla Türkiye'yi hedef alıyor. Türkiye'nin hak ve menfaatlerini gözetmesini 'tehdit'miş gibi gösteriyor. Yunanistan Başbakanı Miçotakis ve Dışişleri Bakanı Dendias her fırsatta Türkiye karşıtı tutumlarını gözler önüne seriyor.

Yunanistan'ın Başbakanı Kiryakos Miçotakis ve Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türkiye ile devam eden sorunları uluslararası alana da taşımaya çalışıyor.

Medya ve resmi görüşmelerde sık sık Türkiye'yi hedefe koyan tutumlarıyla bilinen Yunanistan, 16 Kasım'da İtalya ile temaslarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Dendias ve İtalya’nın Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani ile Roma'da görüşerek, Türkiye'ye yönelttikleri asılsız iddialarını gündeme aldı.

Hedef: Türkiye

11 Kasım'da hem Belçika Dışişleri Bakanı Hadja Lahbib hem de Lübnanlı mevkidaşı Abdullah Bou Habib ile görüşen Dendias'ın gündemi yine Türkiye oldu.

8 Kasım'da Sırbistan Ulusal Meclis Başkanı İvica Daçiç ile de biraraya gelen Yunan Bakan, gerginliği artıran tarafı Türkiye olarak değerlendirmek istedi. 

Dendias 14 Ekim'de İngiliz mevkidaşı James Cleverly ile görüşmesini duyurarak, Türkiye karşıtı tavrını bu görüşmede de sürdürdü. 

10 Ekim'de Maltalı mevkidaşı Ian Borg ile toplantı yaptığını bildirmesinin ardından Dendias, Malta'dan da Türkiye'yi hedef aldı. 

Uluslararası arenada Türkiye gündemi  

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ise 27 Ekim’de Alman mevkidaşı Olaf Scholz ile Atina'da bir araya geldi. İkili görüşmesinde Türkiye’yi Scholz’a 'şikayet eden' Miçotakis, "mevcut sorunları diyalogla çözün" yanıtını aldı.

Yunan Başbakan, Türkiye hakkındaki asılsız suçlamalarına 4 Ekim’de Yunanistan'ı ziyaret eden ABD Temsilciler Meclisi üyelerinden oluşan heyeti kabul etmesiyle devam etti. 

Her fırsatı değerlendiriyor

Yunan Başbakan, Türkiye ile devam eden ikili sorunları her koşulda Avrupa Birliği’nin gündemine de taşıyor. Bu kapsamda 1 Ekim’de Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile bir araya geldiği görüşmesinde, masada yine Türkiye'yi hedef aldı.

23 Eylül’deki BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ve 21 Eylül’deki İsrailli mevkidaşı Lapid ile görüşmesinde de Türkiye karşıtı tavırları devam etti.

12 Eylül’de Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Paris’te biraraya gelen Miçotakis, Ankara’nın Ege ve Doğu Akdeniz politikasınıkonuştu.

6 Eylül’de Slovakya Cumhurbaşkanı Zuzana Čaputová ile görüşen Yunan Başbakan Türkiye’yi saldırgan söylemler sarf etmekle suçladı.

7 Temmuz’da ise Romanya Başbakanı Nicolae Ionel Ciucă ile yaptığı görüşmede yine Ankara’yı hedef aldı. 

Blinken, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile görüştü

 

Erdoğan'dan Miçotakis'e: Gereği neyse yapacağız

 

Miçotakis'ten Lozan mesajı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)