BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYunanistan, Türkiye sınırında denetimi artırıyor----

Yunanistan, Türkiye sınırında denetimi artırıyor

Yunanistan, Türkiye sınırında denetimi artırıyor
01 Aralık 2021 - 11:04 www.finansgundem.com

Avrupa ülkeleri son dönemde göçmen krizi nedeniyle sınır önlemlerini sıkılaştırırken, benzer bir önlem de Yunanistan'dan geldi. Yunanistan, mülteci akınını engellemek için yaklaşık 1,5 milyon euro'luk bir fon ayırdıklarını duyurdu.

Türkiye’nin Edirne iline komşu Yunanistan sınırında önlemler sıkılaştırılıyor. Olası bir göçmen akınından korunmayı amaçlayan Yunanistan, Evros kara sınırındaki çitin yükseltileceğini açıklarken, bölgede arızalı olan termal kameraların değiştirileceği ve yeni eklemeler yapılacağı belirtildi.

Yunanistan merkezli Ekathimerini gazetesi, Evros kara sınırındaki çitin kapasitesini daha da yükseltmeyi amaçlayan Yunan Polisi’nin, Kastanies’ten Nea Vyssa’ya kadar çitin eski kısmına yerleştirilmiş 23 termal kameranın kademeli olarak değiştirilmesini talep ettiğini aktardı.

1,5 MİLYON EURO MALİYET

Yunanistan’daki Orestiada polis departmanı, yeni önlemlerin toplam maliyetinin 1,5 milyon euro’yu bulacağını açıklarken, fon bulmak için çaba sarf ettiklerini belirtti. Şu ana kadar sınırdaki önlemlerin artırılması için ayrılan fon için 220 bin euro toplandığı bildirildi.

Öte yandan, Evros’taki Yunanistan-Türkiye sınırında yer alan otomatik sınır gözetleme sisteminin de devreye sokulduğu bildirildi. Sınır, Sofiko’dan Dedeağaç yakınlarındaki Evros Deltası’na kadar uzanan 100 kilometreden fazla bir mesafeyi kapsıyor.

Projenin toplamda 14,9 milyon euro’luk bir bütçeye sahip olduğu ve AB tarafından finansör destek sağlandığı bildirildi. Yunanistan ayrıca çitin 35 kilometrelik uzatılmasını finanse etmek için AB fonlarını güvence altına almaya çalışıyor.

Yunanistan'da 60 yaş ve üzerine aşı zorunluluğu

 

Yunanistan'dan iki yeni mülteci merkezi

 

Yunanistan’da Annalena Baerbock sevinci

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)