BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYunanistan: Türkiye göçmenler üzerinden Avrupa ve Yunanistan'a baskı yapmamalı----

Yunanistan: Türkiye göçmenler üzerinden Avrupa ve Yunanistan'a baskı yapmamalı

Yunanistan: Türkiye göçmenler üzerinden Avrupa ve Yunanistan'a baskı yapmamalı
09 Eylül 2019 - 10:58 www.finansgundem.com

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis, Suriyeli göçmenleri Suriye'nin kuzeyine geri gönderme planına destek arayan Türkiye'nin bu konuda ne Yunanistan'a ne de Avrupa'ya baskı yapmaması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 1 milyon Suriyeli'yi ülkenin kuzeyinde kurulacak güvenli bölgeye yerleştirmek istediğini geçen hafta ifade etmiş, bu plana destek alamazsa "kapıları açmak" zorunda kalabileceklerini söylemişti.

Mitsotakis Pazar günü düzenlediği basın toplantısında, "Sayın Erdoğan mülteci (konusunda) daha fazla kaynak sağlamak için Yunanistan ve Avrupa'yı tehdit edemeyeceğini anlamalı"
dedi.

Türkiye'nin 2016 yılındaki mülteci anlaşmasıyla sağladığı maddi çıkarlarını uzatmak için iyi niyetle yaklaşması gerektiğini söyleyen Mitsotakis, Yunanistan'ı göçmenler üzerinden tehdit etmenin doğru yol olmadığını ifade etti.

Mart 2016'da anlaşma sağlanıncaya kadar her gün binlerce göçmen Yunanistan kıyılarına ulaşıyordu. AB ve Ankara arasında anlaşma sağlanınca bu sayıda ciddi düşüş yaşanmış olsa da Yunanistan'a ulaşan mülteci sayısı Ağustos'ta 7,000 ile son üç yılın en yüksek seviyesine çıktı.

Erdoğan: Kapıları açmak zorunda kalırız

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)