BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYunanistan Türk feribotunu bıraktı----

Yunanistan Türk feribotunu bıraktı

Yunanistan Türk feribotunu bıraktı
13 Eylül 2013 - 21:40 www.finansgundem.com

Yunanistan'a yüzde 5 bilet parasını vermediği iddiasıyla el konulan feribot Kuşadası Limanı'na yanaştı

Meander Turizm Deniz Taşımacılığı Tic. ve San. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Gür, AA muhabirine, Sisam Adası'na sefer düzenleyen feribota bilet satış bedelinin yüzde 5'inin Yunan makamlarına ödenmediği gerekçesiyle el konulmasıyla başlayan krizin, bu akşam son bulduğunu söyledi.
Feribotun, 7 Eylül'de günlük seferini yaptığı sırada Sisam Adası'nda liman yetkililerince bağlandığını hatırlatan Gür, şunları kaydetti:
"Bizler, Türkiye'deki bilet satışlarımızdan elde ettiğimiz işletme karlarımızın vergilerini, mükellef olduğumuz vergi dairelerine ödüyoruz. Bir Yunan otoritesinin Türkiye'de satılan biletlerden yüzde 5 vergi isteyemeyeceğini belirttiğimizde ise kanunun bu şekilde yapıldığını, aksi takdirde bu adaya sefer yapılamayacağını ve belirtilen verginin ödenmemesi durumunda ise teknelerimizin bağlanacağını belirtip, teknemizi Sisam Adası'nda alıkoymuşlardı. Ancak yapılan girişimler sonucu haklılığımız ortaya çıktı ve feribotumuz, mürettebatıyla serbest bırakıldı."
Feribot, 3 mürettebatıyla Kuşadası Limanı'na yanaştı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)