BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYunanistan tahvilleri yüzde 1'in altında ----

Yunanistan tahvilleri yüzde 1'in altında

Yunanistan tahvilleri yüzde 1'in altında
12 Şubat 2020 - 15:25 www.finansgundem.com

Yunanistan tahvillerinin faizi yüzde 1 seviyesinin altına inerek tarihinin en düşük seviyesini gördü

Yunanistan tahvillerinin getirisi, finansal kriz sırasında küçümsenen eşiğin altına indi ve gösterge kağıdın faizi ilk kez yüzde 1 seviyesinin altına düştü.

Bu hareket, ülkenin Euro Bölgesi'nden çıkarılmasının konuşulduğu bir ortamda faizin yüzde 45 seviyesine yaklaştığı 10 yıldan az bir süre önceye göre oldukça keskin bir düşüşü işaret ediyor. Yunanistan tahvillerinin halen yatırım yapılamaz kredi notuna sahip olması, ülke tahvil piyasasında getiri arayan yatırımcıları bu tahvillerden uzaklaştırmadı.

Kopenhag'da Danske Bank A/S baş analisti Jens Peter Sorensen, "Bu bir getiri avı, yükselişi kaçırma korkusu," dedi ve "Avrupa Birliği onları sekiz ya da dokuz yıllık bir dönem için kurtarmıştı, şimdi aslında iyi işleyen bir hükümetleri var" değerlendirmesinde bulundu.

Yunanistan ekonomisi, büyümenin geçen yıl yüzde 2 civarında olmasının beklenmesi ve bunun da söz konusu dönemde ülke borcunun GSYH'ye oranını yüzde 185'e düşürmesinin öngörülmesi ile birlikte normale dönme işaretleri veriyor. Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Christine Lagarde, geçen hafta yaptığı açıklamada, Yunanistan'ın tahvillerinin bir noktada AMB'nin tahvil alım programına dahil edileceğine inandığını söyledi. Bunun için, Yunanistan tahvillerinin dört temel kredi derecelendirme kuruluşunun birinden yatırım yapılabilir nota sahip olması gerekiyor.

Yunanistan'ın 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi dört baz puan düşerek Londra saati ile 10:33'te yüzde 0.98 seviyesine geriledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kerem Ayvalik12 Şubat 2020 19:10

    Tebrikler Yunanistan! Maalesef ülkemiz ekonomisi padişahımız Erdoğan tarafından tahrip edildi.