BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYunanistan son kozunu oynuyor----

Yunanistan son kozunu oynuyor

Yunanistan son kozunu oynuyor
04 Haziran 2015 - 05:59 www.finansgundem.com

AB Komisyonu Başkanı Juncker, Yunanistan Başbakanı Çipras'ı Brüksel'e davet etti. Çipras'ın heyetinde bu kez Maliye Bakanı Varoufakis yoktu

Göreve geldiğinden bu yana ülkenin iflasa düşmemesi için olmazsa olmaz unsurlardan biri olan kurtarma planı konusunda Avrupa Birliği ile bir türlü anlaşma sağlayamayan Yunanistan hükümeti son kozlarını oynuyor. Bu ay sonuna kadar 1.6 milyar Euro ödeme yapması gereken Yunanistan’ın Başbakanı Aleksis Çipras, AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker tarafından görüşmelerde bulunmak üzere Brüksel’e davet edildi.

Hafta başında Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve AB Komisyonu, Avrupa merkez bankası (ECB) ve Uluslararası Para Fonu (IMF) başkanlarıyla görüştükten sonra kapsamlı bir reform planı sunan Çipras görüşmeden her zaman olduğu gibi umutlu olsa da “kreditör kanadı” hala aşılması gereken sorunlar olduğu görüşünde. Yunanistan’ın yapması gereken kapsamlı ödeme öncesi zaman darlığı da dikkate alındığında Juncker ile Çipras’ın görüşmesi kritik niteliğe sahip olsa da giderilmesi gereken farklılıklar toplantının nihai nitelikli olma kapasitesini düşürüyor.

Taraflar arasında faiz dışı fazla, emeklilik kesintileri ve işgücü piyasası reformları sorun olmayı sürdürüyor. Görüşme heyetine Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis’i almaması dikkat çekerken Çipras Brüksel’e hareketinden önce toplantıyı Avrupa’da bölünme olmamasını sağlamaya ve AB liderlerini gerçekçi olmaya ikna etmek için kullanacağı mesajı verdi. Juncker de “Yunan davası dediğimiz konuyla bağlantılı hala çözmem gereken ve aralarında Çipras’ın da olduğu farklı toplantılar yapmam gerekiyor” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)