BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYunanistan küme düşürüldü----

Yunanistan küme düşürüldü

Yunanistan küme düşürüldü
13 Haziran 2013 - 07:28 www.finansgundem.com

Ekonomik krizin pençesindeki Yunanistan, borsa endeks sağlayıcısı MSCI tarafından ‘küme düşürüldü’

45 gelişmiş ve gelişmekte olan ülkenin borsalarında New York merkezli Morgan Stanley Capital International’ın (MSCI) oluşturduğu endeksler 7 trilyon dolarlık portföye sahip yatırımcılar tarafından takip ediliyor ve yatırım kararlarını etkileyici rol oynuyor.
2007’dan beri borsası yüzde 83 değer kaybeden Yunanistan’ın MSCI tarafından statüsünün azaltılmasıyla, ilk kez gelişmiş bir ülkenin borsası gelişmekte olan ülkeler arasında değerlendirilecek. MSCI uzun süredir beklenen bir kararla Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’ni ise gelişmekte olan ülke statüsüne yükseltirken, daha önce gelişmekte olan ülkeler kategorisinde yer alan Fas’ın konumunu likidite gerekliliklerini karşılayamadığı gerekçesiyle bir kademe düşürdü. MSCI Güney Kore ve Tayvan’ı ise, halen bulundukları gelişmekte olan ülke sınıfından gelişmiş ülke sınıfına yükseltmek üzere gözden geçirmeye devam ediyor.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)